Coldspring Recovery Tube: kallbad för återhämtning

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

I denna artikel går vi igenom och utvärderar Coldspring Recovery Tube, en spännande produkt för alla som älskar kallbad och vill kunna göra det hemma. Vi tittar även på hälsofördelar med kallbad och hur du kan dra nytta av kallbad för din återhämtning efter träning.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Vad är Coldspring Recovery Tube?

Vad är Coldspring Recovery Tube?

Fördelar med produkten

Isolerande konstruktion för att behålla kylan

Bekväm passform för personer upp till 200 cm långa

Täcker hela kroppen

Tar liten plats

Kan packas ihop

Coldspring Recovery Tube är ett portabelt isbad som erbjuder flera hälsofördelar. Badbaljan är mobil och du kan enkelt flytta den när den inte används och sätta upp den där och när det passar dig. Du kan även ha den uppställd på samma plats om du är en av dem som vill bada kallbad ofta.

Tack vare sitt lilla och smidiga format kan du ha Coldspring Recovery Tube stående i badrummet eller ute på altanen och alltid vara redo för ett kallbad oavsett om det är en del av din morgonrutin eller som återhämtning efter intensiv och hård träning. 

Coldspring Recovery Tube funkar lika bra att använda på sommaren som på vintern även om du på sommaren kommer behöva tillsätta mer is för att få vattnet kallare.

Coldspring Recovery Bath designfördelar

Badbalja med termisk isolering

Coldspring Recovery Tube är uppbyggd i tre termiskt isolerade lager. Det innersta lagret är gjort av vattentät, BPA fri, PVC plast. Det andra lagret är ett isoleringslager och det yttersta lagret är gjort av ett hållbart, UV beständigt lager av mjuktyg. 

Om du tappar upp kallt vatten från kranen kommer du få ett kallbad som håller cirka 10°C. Vill du ha kallar bad tillsätter du is.

Coldspring Recovery Bath termisk isolering

Baljan är 80cm bred och 72cm djup och har en bekväm passform för personer upp till 200cm. Totalt rymmer den baljan 300 liter. Tom väger baljan 3,5kg och full med vatten, totalt 300kg.

Inkluderade tillbehör

  • Tre lagers isolerande lock
  • Väska
  • Handpump
  • Dräneringsrör
  • Reparationslappar
Coldspring Recovery Bath vad ingår?

Det går även bra att använda en vanlig badbalja för kallbad men det kommer bli svårare att hålla vattnet kallt.

Varför använda Coldspring Recovery Tube?

Hälsofördelar med kallbad

Stärka immunförsvaret

Förbättrad blodcirkulation

Minska risken för inflammationer

Underlättar för återhämtning

Förbättrar möjligheterna för bättra sömn

Bättre metabola funktioner

Tränar disciplin och uthållighet

Kan öka energinivåer

Coldspring Recovery Tube kan användas för att accelerera återhämtning efter träning, förbättra immunförsvaret, minska ångest, boosta dopamin, förbättra sömnen och öka den generella energinivån.

Kallbad, även känt som isbad eller kallvattenterapi, har blivit en populär metod för återhämtning och hälsobefrämjande, och används bland annat av personer som tränar mycket. Med hjälp av kallbad kan du hjälpa kroppen att minska muskelinflammation och ömhet efter intensiv träning. Det kallar vattnet gör att blodkärlen drar ihop sig vilket hjälper till att minska svullnad och vävsnadsskada.

När kroppen sedan värms upp igen förbättras blodcirkulationen vilket är avgörande för att transportera näringsämnen och syre till musklerna för bättre återhämtning.

Varför använda Coldspring Recovery Tub?

Regelbundna kallbad kan även bidra till stärkt immunförsvar. Man har kunnat ser att kallbad kan öka antalet vita blodkroppar i kroppen vilken är en viktig del för att bekämpa infektioner.

Även kroppens energinivåer får sig en boost av kallbad. Det är oftast ett välkommet tillskott för den som tränar regelbundet och behöver energi för att kunna presentera.

Andra fördelar av kallbad, vilket du kan läsa mer av i vår artikel om att bada kallbad, är att du kan stärka din mentala hälsa, få förbättrad sömnkvalitet och öka din tolerans mot stress.

Recension av Coldspring Recovery Tub

Med ett betyg på 4.9 av 5, baserat på över 100 användarrecensioner, är Coldspring Recovery Tube uppenbarligen en mycket uppskattad produkt. Användarna verkar särskilt nöjda med dess förmåga att snabbt återhämta kroppen efter intensiv träning. Den bärbara designen och enkelheten i att sätta upp och använda badbaljan är andra fördelar som också nämns. 

Åsikt från hälsoexperten

Som en hälsoexpert och träningsentusiast, ser jag stora fördelar med Coldspring Recovery Tube. Isbad har länge varit känt för att bidra till snabbare återhämtning och förbättrad muskelåterhämtning. 

Den här produkten gör det enkelt och bekvämt att integrera isbad i din återhämtningsrutin, vilket kan vara särskilt värdefullt dig som tränar hårt och intensivt.

Isbaljan går att packa ihop och förvaras i en väska och är därför smidig att ha med sig eller sätta upp där den passar bäst för stunden.

Tack vare den isolerande funktionen bibehåller vattnet en bra temperatur oavsett årstid. Vattnet behöver du byta ungefär varannan vecka om du inte använder någon tillsats som typ bromintablett.

Coldspring Recovery Tub är en utmärkt investering för de som tar sin träning och återhämtning på allvar eller för den som uppskattar kallbad.

Med dess höga användarbetyg och mångsidiga hälsofördelar är det en produkt som jag definitivt skulle rekommendera till klienter och kollegor inom hälso- och träningsbranschen. Dess prisvärdhet, kombinerat med de medföljande tillbehören och garantin, gör det till ett bra köp.

Det är dock viktigt att nämna att kallbad inte är lämpligt för alla, och det är viktigt att konsultera en läkare innan man börjar med denna typ av terapi, särskilt om man har hälsotillstånd som hjärt-kärlsjukdomar eller högt blodtryck. Dessutom bör man gradvis vänja sig vid kallbad för att undvika chock för kroppen.

FAQ Coldspring Recovery Tube – vanliga frågor och svar

Hur ofta behöver jag byta vattnet i Coldspring Recovery Tube?

Om du inte har några tillsatser i vattnet är du rekommenderad att byta det en gång varannan vecka.

Kan Coldspring Recovery Tube står utomhus i minusgrader? 

I de tester som har gjorts så fryser inte vattnet i Coldspring Recovery Tube förrän det når -3°C. Du kan använda speciella salter för att sänka vattnets fryspunkt.

Behöver jag använda några tillsatser i vattnet?

Du behöver inte använda några tillsatser men vill du slippa att byta vattnet för ofta kan du använda bromintabletter. Bromin är mer skonsamt mot huden än klor. Om du använder bromin kan du förlänga användningstiden upp till en månad.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.