Topprankad badbalja för barn: Bäst i test 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Visste du att badtid kan vara en av de mest roliga och avkopplande aktiviteterna för ditt barn? Men att hitta rätt badbalja för ditt lilla älskling kan vara en utmaning. En bra badbalja för barn bör inte bara vara säker och bekväm, utan också praktisk för föräldrarna att använda.

Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men oroa dig inte! I den här artikeln har vi testat och recenserat de bästa badbaljorna för barn på marknaden för att hjälpa dig hitta den perfekta för ditt barns badtid.

Läs vidare för att upptäcka våra toppval och vad du bör tänka på när du väljer en badbalja för ditt barn.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Topplista: Våra val av bästa badbalja för barn 2024

Vi vill göra det lättare för dig att hitta rätt badbalja barn och har därför tagit fram fem storfavoriter som uppskattas av både barn såväl som föräldrar. Alla badbaljor som vi har recenserat kommer från kända varumärken och är helt trygga att använda sig av.

1. Twistshake badbalja för barn

Twistshake hopfällbara badbalja för barn

Egenskaper badbalja barn

 • ✅ Hopfällbar och enkel att använda
 • ✅ Kommer med utfällbara ben
 • ✅ Fri från ftalater och BPA
 • ❌ Passar inte lite större barn

Denna snygga och praktiska badbalja från Twistshake ger dig många mysiga och härliga badstunder med ditt barn.

Det jag gillar mest med Twistshake är att jag kunde använda den direkt när mitt barn var nyfött. Jag gillar även att den är smidig att fälla ihop och kan därför lätt stuvas undan och badbaljan står stadigt tack vare gummibenen med halkskydd. Badbaljan har även en halksäker matta.

I och med att Twistshake badbalja tar sådan liten plats är den även smidig att ha med på resan.

Badbaljan rymmer 30 liter vatten, är fri från ftalater och BPA.

Volym:30 liter
Utfälld: 79,5 x 47,5 x 20 cm.
Hopvikt:79,5 x 47,5 x 10 cm.

2. Skip Hop Moby badbalja för barn

Skip Hop Moby badbalja för barn

Egenskaper badbalja barn

 • ✅ Halkfri botten
 • ✅ Fri från ftalater och PVC
 • ✅ Utrustad med en krok för enklare förvaring
 • ✅ Riktigt söt och fin design
 • ❌ Kan inte fällas ihop och tar därför mer plats
 • ❌ Högt pris
 • ❌ Bör endast användas på golv/bord och kan inte monteras på stativ

Skip Hop Moby är ett bra alternativ för dig som vill ha en badbalja som kan växa i takt med att ditt barn blir större. Moby kan inte bara användas till nyfödda bebisar, utan följer hela tre utvecklingsstadier under ditt barns uppväxt.

För att vara extra skön och behaglig är badbaljan utrustad med en insats av nättyg med mjuka kanter. Det gör att din lilla bebis får ett komplett stöd för hela kroppen och kan njuta av badstunden mycket bättre. Ryggstödet kan även justeras.

3. Stokke Flexi Bath badbalja för barn

Stokke Flexi Bath badbalja för barn

Egenskaper badbalja barn

 • ✅ Värmekänslig badkarspropp
 • ✅ Hopvikbar för enklare förvaring
 • ✅ Inbyggt halkskydd
 • ❌ Mjuka fogar som gör den mindre stabil
 • ❌ Stor ventil som kan orsaka obehag
 • ❌ Tråkig design

Stokke Flexibath är ett bra alternativ för dig som söker en hopfällbar badbalja som är rymlig och kan användas länge. Badkaret är framtaget för att kunna användas av nyfödda, men tack vare den rymliga storleken lämpar det sig även för barn upp till 4 års ålder.

Stokke Flexibath är försedd med mycket smarta funktioner som underlättar användandet och gör badstunden roligare. Inte nog med att Stokke Flexibath kan bli helt platt när den viks ihop, så har den även en inbyggd badkarspropp som fungerar som en termometer. Badkarsproppen ändrar färg i takt med att vattnet blir varmare.

4. Beemoo Care badbalja för barn

Beemo Care badbalja för barn

Egenskaper badbalja barn

 • ✅ Praktiska förvaringsfickor för tvålar och babyprodukter
 • ✅ Utrustad med avtappningsfunktion för enklare tömning
 • ✅ Går att ställa på golvet eller på stativ
 • ❌ Kan inte fällas ihop
 • ❌ Passar främst mindre barn
 • ❌ Spädbarnsinlägg måste köpas separat

Beemoo Care har skapat en riktigt fin och praktisk badbalja som är utrustad med smidiga fack för enklare förvaring av dusch, babyolja och tvål. Badkaret står riktigt stadigt och stabilt på golvet, men kan även monteras på tillhörande stativ för att ge dig som förälder en mer ergonomisk ställning.

För att det ska bli enkelt för dig att tömma ur vattnet efter badet är klar finns en avtappningsfunktion i baljans botten. Det gör att du kan släppa ut vatten för att fylla på nytt eller för att avsluta badet på ett smidigt sätt.

5. Babydan Hopfällbar Badbalja för barn

Babydan hopfällbar badbalja för barn

Egenskaper badbalja barn

 • ✅ Fri från ftalater
 • ✅ Värmekänslig propp
 • ✅ Kan byggas ihop efter behov
 • ❌ Kräver montering
 • ❌ Rymmer endast 30 liter
 • ❌ Högre prisklass

Med den här hopfällbara badbaljan från BabyDan får du allt du behöver för att kunna bada din bebis på bästa sätt. Badbaljan kommer i flera olika delar så att du själv kan välja om den ska användas till bebis eller till ett lite större barn.

BabyDan badkar är ergonomiskt utformad för att ge ditt barn bästa stöd under badstunden och har en värmekänslig propp som ändrar färg när vattnet uppnår rätt temperatur.

I samband med köp får du med ett spädbarnsinlägg som du kan använda innan ditt barn lärt sig sitta på egen hand. Den moderna och praktiska designen gör även att baljan enkelt kan vikas ihop och för bättre förvaring.

Köpguide badbalja barn – Badbalja för barn och baby

När du ska köpa en badbalja till ditt barn finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Idag är utbudet av baby badkar mycket stort och det finns mängder med olika modeller och varumärken att välja mellan. Är du på jakt efter en stor badbalja till barn eller är det kanske en hopvikbar badbalja till barn som du behöver? Vi har tagit fram några punkter som är extra viktiga att ha i åtanke och som gör din beslutsprocess mycket enklare.

1. Storlek

Idag kan du hitta badbaljor i många olika storlekar – från mindre varianter som rymmer ca 30 liter, till riktigt stora badbaljor på 90 liter eller mer. En liten badbalja är mer praktisk att förvara och är också enklare att flytta efter behov. Fördelen med den större badbaljan är att den kan användas mycket längre och ibland ger utrymme för två barn att bada samtidigt.

2. Funktioner

Den klassiska badbaljan är ett minne blott och nutidens badbaljor har ofta många spännande och praktiska funktioner. Fundera på vad som är viktigt för dig och välj sedan en badbalja som lämpar sig för dina behov. Du kan hitta badbaljor med egna tömningssystem som gör de enklare att tömma när bebisen badat klart, men du kan också hitta hopvikbara baljor eller badbaljor med inbyggd termometer.

3. Pris

Priset är ofta en indikation på hur hög kvalitet badbaljan har. Du behöver inte välja den allra dyraste modellen, men kom ihåg att de billigare sällan har smarta funktioner och oftast är mer ostabila att använda sig av. Vill du slippa köpa en ny när barnet blir större kan det vara värt att satsa några extra kronor för en större modell.

Att använda badbalja för barn

Att använda en badbalja för barn är mycket enkelt, men tillvägagångssättet varierar beroende på vilken modell du har. Syftet med en badbalja är att förenkla bad-rutinen för föräldrar och göra det tryggare för det lilla barnet.

 • Enkelt att fylla på med vatten direkt från duschen eller från diskhon.
 • Gör det lättare för dig att bada ditt barn på ett tryggt och säkert sätt.
 • Badbaljor för barn är smidiga att tömma där vissa har inbyggda tömningssystem.
 • Med ett spädbarnsinlägg slipper du oroa dig för att bebisen ska glida ur händerna och skada sig.
 • Vissa modeller kan enkelt vikas ihop och ställas undan när de inte används – ett bra alternativ för dig som har dåligt med förvaring.
 • Badbaljor för barn kommer i alla möjliga storlekar, former och designer, så att du kan hitta en som passar dig.

Visst du att det även finns badbaljor för vuxna? Vi har skrivit om den klassiska badbaljan men det finns även vikbara baljor och uppblåsbara badbaljor som enkelt kan stuvas undan

FAQ badbalja barn – Vanliga frågor och svar

Vilken badbalja för barn är bäst?

Vilken badbalja som är bäst för dig och ditt barn kan bara du bestämma. Det viktigaste är att du väljer ett badkar för barn som är tryggt och stabilt att använda. Vår favorit är Buddy & Hope vikbar badbalja.

Måste man ha en badbalja till sitt barn?

Det finns inget krav på att du ska ha en baby badbalja, men det är ett mycket enklare och mer tryggt sätt för dig att ta hand om ditt barns hygien.

Hur många liter rymmer en badbalja för barn?

Hur många liter badbaljan rymmer beror på vilken storlek du köper. Det finns badbaljor som rymmer 30 liter och större modeller som kan klara av en vattenvolym på 90 liter eller mer.

Hur varmt ska vattnet vara i en badbalja för barn?

En vattentemperatur på 37 grader är tillräckligt om du ska bada en nyfödd eller bebis. Större barn klarar av högre temperaturer, men det är viktigt att barnet inte kan bränna sig.

Kan man bada sitt barn varje dag?

Det är inga problem att bada ditt barn varje dag – förutsatt att ditt barn tycker om att bada. Se till att smörja in huden efter bad och använd gärna en badolja för barn.

Hur ofta behöver ett barn bada?

Ett litet barn behöver bara 2-3 gånger i veckan, men behovet kan naturligtvis se väldigt olika ut. Vissa barn vill och behöver bara oftare än så medan andra barn har känslig hud och behöver bada mer sällan.

Är det farligt för barn att bada badbalja?

Att använda en badbalja är inte farligt för ett barn, men det är viktigt att du som förälder inte lämnar barnet utan uppsikt. Sitt med när barnet badar och välj en stabil och bra design.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.