Badbalja vuxen – bästa badbalja för vuxna 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

En badbalja tänker du, är inte det för småbarn och bebisar? Nej då, det finns badbaljor även för vuxna.

Att ta ett avkopplande bad är ett av de mest populära sätten att koppla av och slappna av från vardagens stress. Men alla har inte ett badkar, vissa får inte plats och en del har inte råd med ett traditionellt badkar.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de bästa badbaljorna för vuxna på marknaden idag. Vi kommer att diskutera deras funktioner, fördelar och nackdelar samt vad man ska tänka på innan man köper en badbalja. Oavsett om du letar efter en enkel och prisvärd badbalja eller en lyxigare modell med avancerade funktioner, kommer du att hitta något som passar dina behov och budget i den här artikeln.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning bästa badbalja för vuxna 2024

Vi har sammanställt en lista över de bästa badbaljorna för vuxna, och här är en sammanfattning av topp 5 produkter som vi rekommenderar:

Sammanfattningsvis erbjuder dessa fem badbaljor olika funktioner och fördelar som passar olika behov och preferenser. Vi rekommenderar att du överväger var och när du kommer att använda badbaljan, vilken storlek och material som passar dig bäst, hur du ska förvara den och vilka funktioner som är viktiga för dig, innan du bestämmer dig för vilken badbalja som är bäst för dig.

Vår topp 5 lista över bästa badbaljan för vuxna 2024

Vi har tittat på de bästa badbaljorna som finns på marknaden för vuxna. Vi har gjort noggranna recensioner av varje badbalja och deras funktioner och listat fördelar och nackdelar. 

Vi har valt dessa badbaljor utifrån en rad faktorer, inklusive kundrecensioner, tillverkarens anseende och produktfunktioner. Listan kommer att ge en sammanfattning av de bästa alternativen för dig som är ute efter en badbalja för vuxna, och kommer att vara till hjälp när du söker efter den perfekta badbaljan. Vi hoppas att vår topp 5 lista kommer att hjälpa dig att göra ett korrekt val när du köper en badbalja för vuxna.

1. Zenkuru hopfällbar badbalja för vuxna – bästa badbaljan

Zenkuru hopfällbar badbalja för vuxna

Fördelar

Vikbar badbalja i plast

Tar liten plats så är lätt att stuva undan

Kan användas både inomhus och utomhus

Finns i färgerna vit, grå, turkos och rosa

Nackdelar

Kan vara svår att tömma helt

Undrar om plasten försvagas när man viker ihop badbaljan många gånger

Last updated: 2024-07-13 10:39:55

Zenkurus hopfällbara badbalja kan förvandla vilket badrum som helst till en spa-liknande upplevelse. Med sin rymliga, djupa sits och hopfällbara design är den perfekt för dem som inte har tillräckligt med utrymme i sina egna hem eller lägenheter för att rymma badkar i vanlig storlek.

För att badet ska bli extra bekvämt och avslappnade har badbaljan ett nackstöd att vila huvudet mot samt en liten pall som du kan sitta på. En smidig korg för tvålen eller schampot medföljer också.

Zenkuru vikbar badbalja har en stadig ovandel i hårdplast medan resten av baljan är mjuk och formar sig när du fyller den med vatten.

Zenkuru hopfällbart badkar

En stålram håller baljan stabil och när du har badat färdigt är det bara att tappa ur vattnet genom den medföljande avloppsslangen. När du sedan har tömt och vikt ihop badbaljan är den tillräckligt platt för att rymmas under sängen eller bakom en dörr, det vill säga perfekt för dig som inte har så mycket plats.

Badbaljan har praktiska handtag som underlättar förflyttning när badbaljan är tom.

Specifikationer Zenkuru hopfällbart badkar för vuxen

Mått, uppviktLängd: 128 cm, bredd: 60 cm, höjd: 53 cm
Mått, hopviktLängd: 128 cm, bredd: 63 cm, höjd: 20 cm
VattenmängdCirka 150 liter vatten när du sitter i, 250 liter utan person i.
Vikt:11 kg
Färg:Finns i färgerna vit, grå, turkos och rosa
Material:Polypropen, termoplastisk elastomer (TPR), stålram
Avloppsslang:Ja, 95 cm lång
Rekommenderad maxvikt:120 kg
Rekommenderad maxlängd:185 cm
Innehåll:Vikbar badbalja
Nackstöd
Sittdel med sugproppar
Korg för tvål
Avloppsslang
Förvaringsväska

2. Coolest badbalja för vuxna

Coolest badbalja för vuxna

Fördelar

Perfekt för dig som inte har plats för ett vanligt badkar!

Kan användas utomhus

Finns i flera olika färger

Väger bara 6kg så är enkel att flytta och ställa undan

Nackdelar

Går inte att vika ihop så är svår att förvara

Plast blir slitet efter hand

Coolest badbalja är en stabil och kompakt badbalja och perfekt för dig som har ett litet badrum och inte får plats med ett vanligt badkar. Badbaljan är som ett badkar i plast och rymmer cirka 200 liter vatten. Dock räcker det med cirka 100 liter vatten i och med att vattengränsen höjs när du sjunker ner i badet och det varma sköna vattnet täcket hela kroppen.

Dessutom får du med en liten korg som kan rymma ditt schampo, badleksaker eller ett glas med något gott att dricka i. 

Badbaljan har praktiska handtag som underlättar förflyttning av baljan när den är tom. Badbaljan väger endast 6kg så du flyttar den lätt själv.

När du badat färdigt är det lätt att tappa ur badbaljan då den är försedd med avloppsslang. Vill du inte ha badbaljan framme kan du enkelt ställa undan den och plocka fram den när det är dags att bada igen.

Detta har länge varit en favoritprodukt bland badbaljor för vuxna och har höga betyg från kunderna och en väldigt uppskattad produkt. Har du ett litet badrum men längtar efter att kunna bada är detta en perfekt produkt för dig! 

Coolest badbalja finns även i storlek XL och rymmer då hela 300l vatten och är perfekt för dig som vill ha lite mer plats när du badar. 

Specifikationer Coolest badbalja för vuxen

Mått nedankant76 x 44 cm
Mått ovankant92 x 51 cm
Mått kort för tillbehör:21 x 11,5 x 7,5 cm
Höjd:63 cm
Vikt:6 kg
Färg:Vit
Material:Polypropenplast
Avloppsslang:Ja, 72 cm lång
Rekommenderad maxvikt:95 kg
Rekommenderad maxlängd:185 cm

3. Coldspring Recovery Tube is-badbalja

Coldspring Recovery Tube is-badbalja

Fördelar

Möjlighet till kallbad hemma

Tar liten plats

Enkel att montera

Isolerad badbalja för att hålla vattnet kallt

Nackdelar

Måste tillsätta is för att få det riktigt kallt

Coldspring Recovery Tube är en badbalja som är portabel och enkel att sätta upp. Tack vare den isolerade konstruktionen kan du bada kallbad hemma. Kallbad är bra för bland annat återhämtning för den som tränar mycket och intensivt.

Tack vare sin storlek är badbaljan att ha stående i badrummet, på altanen eller varför inte i garaget. Vattnet kan vara i badbaljan ungefär 1,5 vecka innan du behöver byta ut det, beroende på hur ofta du badar.

Coldspring Recovery Tube är perfekt för dig som vill njuta av kallbadets hälsofördelar, oavsett om det är för återhämtning, bättre energinivåer, stärkt immunförsvar eller förbättrad blodcirkulation.

Läs hela vår recension av Coldspring Recovery Tube här.

Specifikationer Coldspring Recovery Tube

Bredd80 cm i diameter
Höjd72 cm i höjd
Vikt:3,5 kg
Vattenmängdca 300 liter
Färg:Svart utsida och vit insida
Material:PVC plast fri från BPA
Avloppsslang:Ja

4. Tubble uppblåsbar badbalja för vuxna – bästa uppblåsbara

Tubble uppblåsbart badkar för vuxna - billigt alternativ till badkar

Fördelar

Avkopplande bad för 1-2 personer

Perfekt för dig som inte har plats för ett vanligt badkar!

Komfortabelt badkar

Mjuka kanter och värmeskydd

Elektrisk pump blåser upp badet på en minut

Nackdelar

Gummi är känsliga än plast och kan lättare gå sönder

Svårare att rengöra när insidan inte är slät

Det uppblåsbara badkaret Tubble är perfekt för dig som inte har ett badkar men som gärna vill koppla av i ett. Tubbles patenterade design och funktion gör den både enkel att använda och mer komfortabel än ett vanligt badkar.

Tubble uppblåsbart badkar finns i två storlekar, Compact och Royal. I Tubble Compact kan personer som är upp till 172 cm långa sträcka ut benen och i Tubble Royal kan en person som är upp till 188 cm få plats med sina ben fullt utsträckta. 

Tubble har revolutionerat möjligheten att koppla av i ett varmt bad på platser där det saknas ett badkar. Den patenterade uppblåsningsmekanismen blåser upp hela badet på under en minut. Koppla till avrinningsslangen, fyll badet med vatten och börja bada!

Badkaret är mjukt att sitta i och kanten är skön att luta huvudet mot. Det har en dryckeshållare på sidan och ett avtagbart värmeskydd som dels håller kvar den sköna värmen från vattnet och som även fungerar som insynsskydd. Den moderna designen och den snygga färgen är dessutom ett plus till inredningen.

Tubble är riktigt komfortabelt för en person men upp till två personer får plats om ni kurar ihop er lite. Tubble kan fyllas med hett vatten upp till 45 °C och kan även användas för ett stärkande isbad. Du kan även använda badsalt, badoljor, badskum och andra liknande badprodukter i badkaret.

Man kan även köpa till en bricka som man placerar över badkaret ifall man vill ha något gott att dricka eller äta under tiden man badar. 

Detta är en favoritprodukt hos Smartasaker.se och kunderna har gett produkten högsta betyg. Av 43 kundomdömen så har produkten fått 5 av 5 stjärnor vilket vittnar om att kunderna som köpt produkten är super nöjda och njuter av sina stunder i badet. 

Specifikationer Tubble uppblåsbar badbalja

Yttermått156 x 82 x 52 cm
Innermått132 x 56 x 52 cm
Höjd:52 cm
Vikt:6 kg
Vattenmängdca 255 liter
Färg:Muskor, blå och grön
Material:100% ftalatfri PVC 
Avloppsslang:Ja

5. Partyhallen uppblåsbar badbalja för vuxna – roligaste badbaljan

Partykungen uppblåsbart badkar för vuxna

Fördelar

Lågt pris

Finns i schyssta färger

Har en överdrag för att hålla kvar värmen

Inbyggt dryckeshållare

Nackdelar

Oklar kvalité

Ingen inbyggt eller medföljande pump

Last updated: 2024-07-13 10:39:57

Detta är testets billigaste badbalja för vuxna och perfekt för dig som inte vill spendera en förmögenhet på att kunna bada. 

Partyhallen säljer denna uppblåsbara badbalja som finns att få i färgerna blå, grå eller rosa. 

Badbaljan är, när den är uppblåst 147 x 80 cm och när du släppt ut luften tar den ingen plats alls. Det gör badbaljan perfekt att använda på balkongen, på campingen i trädgården eller var du nu anser är en lämplig plats att bada på. 

Partyhallen badbalja har en praktisk integrerad drickahållare på sidan och badbaljan är även utrustad med ett skönt nackstöd och en separat uppblåsbar sittkudde för bästa komfort. 

Badbaljan har även ett skydd på ovansidan som du stänger och öppnar med en dragkedja. På så sätt kan du behålla den sköna värmen längre. I botten på bvadbaljan finns en ventil för att enkelt kunna tömma ut vattnet.

Badbaljan blåses upp med luftpump vilket inte ingår i köpet.

Specifikationer Partykungen uppblåsbar badbalja

Yttermått147 x 80 x 42 cm
Innermått118 x 49 cm
Höjd:42 cm
Vikt:
Vattenmängdca 150 liter
Färg:Blå, grå eller rosa
Material:Plast fri från Ftalater
Avloppsslang:ja, upp till 52 cm lång

Vad man ska tänka på innan man köper en badbalja

Innan du köper en badbalja, finns det några viktiga faktorer att tänka på. Här är några saker att överväga:

 1. Storlek och form: Badbaljor finns i olika storlekar och former, så tänk på vilken storlek och form som passar din plats och behov bäst. Tänk på var du ska placera badbaljan och mät området för att säkerställa att den passar.
 2. Vattenkapacitet: Tänk på hur mycket vatten badbaljan rymmer och hur det påverkar vattenförbrukning och uppvärmning. En större badbalja rymmer mer vatten, men kräver också mer vatten och tid att värma upp.
 3. Design: Tänk på badbaljans design och om den passar din inredning och stil. Tänk också på funktioner som en integrerad sits eller ryggstöd för extra komfort.
 4. Underhåll: Tänk på hur enkel badbaljan är att rengöra och underhålla. Vissa material och designer kan vara svårare att rengöra och underhålla än andra.
 5. Budget: Tänk på din budget och hur mycket du vill spendera på en badbalja. Priserna varierar beroende på storlek, material och design.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja en badbalja som passar dina behov och preferenser.

Letar du efter badbalja till barn har vi skrivit en artikel i ämnet.

Fördelar och nackdelar med badbalja för vuxna

Fördelar:

 1. Avkopplande: En badbalja ger en avkopplande och lugnande badupplevelse. Det kan vara ett bra sätt att slappna av och minska stress efter en lång dag.
 2. Portabel: Badbaljor kan vara portabla och lätta att flytta runt, vilket gör det lätt att använda dem var som helst till skillnad från ett badkar som står där det placeras.
 3. Mindre vattenförbrukning: Badbaljor kräver mindre vatten än traditionella badkar, vilket innebär att du kan spara vatten och pengar på din vattenräkning.
 4. Enklare installation: En badbalja är enklare att installera än ett traditionellt badkar, och tar mindre plats.

Nackdelar:

 1. Mindre utrymme: Badbaljor har mindre utrymme än traditionella badkar, vilket kan göra det svårt att sträcka ut benen eller ta en bekväm ställning.
 2. Mindre djup: Badbaljor är vanligtvis inte lika djupa som traditionella badkar, vilket kan göra det svårt att sänka ner hela kroppen i vattnet, beroende på vilken badbalja du väljer. 
 3. Kräver uppvärmning: Eftersom badbaljor är mindre än traditionella badkar, tar det kortare tid att fylla dem med vatten, men vattnet kan också kyla ner snabbare och kräver uppvärmning.
 4. Svårigheter att rengöra: Badbaljor kan vara svårare att rengöra än traditionella badkar på grund av att de är tillverkade i plast. 

Sammanfattningsvis finns det många fördelar och nackdelar med badbaljor, och valet av badkar beror på personliga preferenser och behov. Om du vill ha en avkopplande och bekväm badupplevelse, men saknar plats för ett traditionellt badkar, kan en badbalja vara ett bra alternativ.

Tips och råd för att ta hand om din badbalja

Här är några tips och råd för att ta hand om din badbalja:

 1. Rengör badbaljan regelbundet: Rengör din badbalja efter varje användning för att undvika att smuts och bakterier samlas upp. Använd en mild rengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp.
 2. Töm badbaljan efter användning: Töm ut allt vatten ur badbaljan efter användning och låt den torka helt innan du förvarar den. Detta kommer att hjälpa till att undvika fukt och mögel.
 3. Undvik hårda rengöringsmedel: Använd inte hårda rengöringsmedel eller skurmedel på din badbalja, eftersom det kan skada ytan. Använd istället milda rengöringsmedel och en mjuk trasa.
 4. Förvara badbaljan på rätt sätt: Förvara badbaljan på en torr och välventilerad plats när den inte används. 

Genom att följa dessa enkla tips och råd kommer din badbalja att hålla länge och fungera på bästa sätt, vilket kommer att ge dig en avkopplande och härlig badupplevelse varje gång du använder den.

Slutsats om badbalja för vuxna

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska badbaljor för vuxna på marknaden, men de som vi har valt att inkludera i vår topp 5 lista är Coolest badbalja, Tubble uppblåsbar badbalja, Zenkuru vikbar badbalja och Partyhallen uppblåsbar badbalja.

Var och en av dessa produkter har sina egna fördelar och funktioner som passar olika behov och preferenser. Oavsett vilken badbalja du väljer från vår lista, kommer du att ha en avkopplande badupplevelse som du kommer att njuta av.

FAQ – Vanliga frågor och svar om badbalja för vuxna

Att bada i vatten balanserar det autonoma nervsystemet, minskar stress och oro samt fungerar uppiggande genom att utsöndring av lyckohormon sker. Ett varmt bad hjälper även till mot sömnproblem och förbättra sömnkvalitén.

Värme ökar blodplasmans volym vilket gör att hjärtat lättare kan pumpa mer blod. Mer blod innebär mer syre och näringsämnen som reparerar muskelfiber.

För att värma 1 liter vatten 1 grad går det åt 0,00116 kWh. Om vattnet värms från 10 till 40 grader och badbaljan fylls med 100 liter vatten går det åt 3,48 kWh. Det innebär en kostnad på ungefär 3,50 kronor. En 1 vatten kostar cirka 0,02 kronor, alltså kostar 100 liter vatten omkring 2 kronor.

Förutom att du kan bränna dig på vattnet om det är för varmt så förlorar du vätska om du badar varmt vilket kan orsaka vätskeförlust. Det kan därför vara viktigt att dricka vatten efteråt.

Att bada i kallt vatten känns kanske inte så lockande. Men faktum är att reaktionen kroppen får av det kalla vattnet ger oss bättre minne, ökad energi och bättre sömn. Läs gärna vår artikel om att bada kallbad.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.