Uppblåsbart spabad bäst i test 2024 – 3 bästa spabaden

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Ett utespa kan erbjuda en härlig avkoppling eller ett skönt svalkande bad en varm sommardag för hela familjen. Om du inte har möjlighet att införskaffa ett platsbyggd spa kan ett uppblåsbart vara ett fullgott alternativ. Ett uppblåsbart spa kan du få för en tiondel av vad ett plastbyggt spa kan kosta. Ett uppblåsbart spabad kan du använda både inne och ute, du har möjlighet att packa ihop det om det inte ska användas på ett tag och det är väldigt enkelt att montera och installera. Koppla bara in pumpen i ett eluttag så blåser spabadet upp sig självt!

Trots sitt låga pris har ett uppblåsbart spabad vattenfilter, digital kontrollpanel på pumpen, massagesystem och vissa spabad erbjuder till och med inbyggd belysning.

I denna artikel tittar vi närmare på uppblåsbart spabad och listar de 3 bästa uppblåsbara spabaden och utser bästa uppblåsbara spabadet 2024 i vårt bäst i test. Vi har även satt ihop en köpguide så att du kan välja rätt spabad för dig. Längst ner på sidan hittar du även vanliga frågor och svar om uppblåsbara spabad.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, bäst i test uppblåsbart spabad

bildBästaNamnLäs mer
Spabad Camaro P069Bästa uppblåsbart spabad 2024MSPA Camaro P-069 Premium SpabadLäs mer
Spabad Lay-Z Miami air jetBra köp uppblåsbart spabad 2024Lay-Z Spabad Miami AirJetLäs mer
Lab-Z Spabad Ibiza airjetBra köp uppblåsbart spabad 2024Lay-Z Spabad Ibiza AirJetLäs mer

Topplista bästa uppblåsbara spabadet 2024

När du köper ett uppblåsbart spa är det ett par faktorer du behöver ta hänsyn till: ska det stå inomhus eller utomhus? hur mycket energi drar det? hur många ska använda det? vill du ha möjlighet till skön massage? har du behov av extra funktioner som till exempel belysning? Längre ner i artikeln hittar du vår köpguide om uppblåsbart spabad och även vanliga frågor om spabad.

Fördelar med uppblåsbara spabad

 • Mycket billigare i pris än ett platsbyggd utespa.
 • Kräver ingen krånglig installation av elektriker utan det är bara att sätta i kontakten och starta pumpen för att blåsa upp spabadet.
 • Spabadet kan enkelt flyttas mellan olika platser om ni vill ha med det till sommarstället, grannarna eller något annat passande ställe.

Nackdelar med uppblåsbara spabad

 • Även om materialet är tjockt och tåligt så finns det så klart risk för att det går hål. Lagningskit ingår när du köper spabadet och är hålet mindre är det inga problem att laga det själv.
 • Vissa modeller kan upplevas en aning högljudda när pumparna går.

1. MSPA Camaro P-069 Premium Spabad

Bäst uppblåsbart spabad 2024

MSPA Camaro P-069 Uppblåsbart spabad bäst i test, test av uppblåsbara spabad

Produktegenskaper

 • ✅ För upp till 6 personer
 • ✅ 138 bubbelstrålar
 • ✅ Fungerar i ner till 30 °C
 • ✅ Maxtemperatur 42 °C
 • ✅ Isolerad botten för energibesparing

Produktbeskrivning

Spabad Super Camaro P-069 Premium MSPA är en uppdatering av storsäljaren Super Camaro. Camaro P-069 är det största modellen i Camaro-serien med plats för upp till 6 vuxna personer.

Spabadet har 138 st bubbelstrålar vilket skapar ett uppfriskande och avslappnande bubbelbad att krypa ner i. Spabadet fungerar ända ner till -30°C grader vilket gör att det går att använda utomhus året runt.

Spabadet installeras både snabbt och enkelt. Sätt i kontakten, vrid på ett vred och tryck på knapper så blåser spabadet upp sig själv på cirka 10 min. Spabadet rymmer 1200 liter vatten och värms upp med 2 °C i timmen till den maximala temperaturen 42°C.

Super Camaro är utrustad med ozonrengöring, ställbar 3-stegs bubbelfunktion och en kabelansluten fjärrkontroll. Med fjärrkontrollen kan du sköta sparades funktioner liggandes i badet. Fjärrkontrollen har även barnlås så du slipper att barnen trycker på alla knappar.

För ökad komfort är spabadets botten isolerad vilket även ger en energibesparing.

Spabadet går att komplettera med LED-belysning och rengöringsprodukter.

Teknisk data

Artikel nummer:7050041
Kapacitet:Upp till 6 vuxna
Vattenkapacitet:1200 L
Material:Syntetiskt läder i PVC
Monteringstid:10 min
Uppblåst storlek: Ø 204 cm (innermått Ø 160 cm)
Kompressor:720 W
Fylld vikt: 
Nettovikt: 35 kg
Faktisk vattenflöde: 
Uppvärmningssystem:cirka 2 ℃/h
Max värmeförmåga: 42 ℃ (1500 W värmare)
Jordfelsbrytare:Ja
Innehåll: Lock, installations DVD
Anslutning:5 m anslutningskabel, 220-240V, 50Hz.
Rengöring:Vattenrening genom filter- och ozonfunktion
Integrerad ozongenerator, 30-50 mg ozon/timme.
Övrigt:Skyddande sidoläder

2. Lay-Z Spabad Miami AirJet

Bra köp uppblåsbart spabad 2024

Lay-Z Spabad Miami AirJet - uppblåsbart spabad bäst i test

Produktegenskaper

 • ✅ För 2-4 personer
 • ✅ 81 masserande Airjet-strålar
 • ✅ Värmesystem 40 °C
 • ✅ Energisparande timer

Produktbeskrivning

Lay-Z Spa Miami från Bestway är ett prisvärt och lättplacerad spabad för upp till fyra vuxna personer. Spabadet från Bestway är otroligt enkelt att använda. Det är flyttbart och kan enkelt monteras upp både inomhus och utomhus på bara 10 min. Du kan ha det lika väl på trädäcket som på gräsmattan och det är smidigt att transportera så du kan flytta med dig det till sommarhuset under semestern.

För att montera det uppblåsbara spabadet behövs inga verktyg eller några yrkeskunskaper. Bara sätt i sladden, så blåser spabadet upp sig själv. Fyll på med vatten och njut av avslappnande bad, sommar som vinter.

Lay-Z-spa Miami kan du värma upp till maximalt 40 °C för njutning året runt. På sommaren kan du enkelt ställa ner temperaturen om du hellre vill svalka dig. Temperaturen reglerar du med fjärrkontrollen utan att behöva resa dig ur badet. Spabadet har 81 masserande Airjet-strålar som ger dig en skön massage.

Miami Airjet är anpassat efter det svenska klimatet och kan användas mitt i vintern. Spabadet har ett Freezeshield-system som förhindrar förfrysning av vatten. Väggarna är gjorda av ett tritech-material vilket gör spabadet både stabilt och bekvämt.

Lay-Z spabad Miami är med sina funktioner perfekt för dig som vill stressa ner och lindra ömmande muskler eller bara för att ha roligt med kompisar.

Teknisk data

Artikelkod:54123
Kapacitet:2-4 vuxna
Vattenkapacitet (80%): 669 liter
Uppblåst storlek: 180cm x 66cm
Fylld vikt: 696 kg 
Faktisk vattenflöde: 1.325 L / h
Uppvärmningssystem:Ung. 1,5-2,0 ℃ / h
Max värmeförmåga: 40 ℃
Jordfelsbrytare:Ja
Innehåll: Ett poolfodral, ett poolskydd, en spa-pump, två filterpatroner (VI), en kemisk floater, reparationsplåster, AirJet ™ -system

3. Lay-Z Spabad Ibiza AirJet

Bra köp uppblåsbart spabad 2024

Lay-Z Spabad Ibiza AirJet - Uppblåsbart spabad bäst i test, test av uppblåsbara spabad

Produktegenskaper

 • ✅ För 4-6 personer
 • ✅ 96 masserande Airjet-strålar
 • ✅ Värmesystem 40 °C
 • ✅ Energisparande timer

Produktbeskrivning

Lay-Z spabad Ibiza Jet är ett fyrkantigt spabad som kan användas för upp till 6st vuxna personer. Spabadet har en träeffektsstruktur som ger badet en lyxigare känsla.

Den stabila strukturen är gjord av en tålig väv-struktur som klarar stor belastning och samtidigt har en låg vikt. Hundratals osynliga trådar binder samman de två innersta lagren på detta spabadet. Det bildar en väv som är oerhört stark, stabil och hållbar.

Lay-Z spabad Ibiza kan värmas upp till en skön badtemperatur på 40 °C. Vattnet värms upp med mellan 1-2 40 °C i timmen. Spabadet har 96 masserade airjet strålar som bidrar till en skönare stund i badet.

Med den energisparande timern kan du enkelt ställa in när spabadet ska sättas på och av, så att vattnet är lagom varmt när du ska använda det.

Lay-Z Ibiza har samma patenterade Freeze-shield teknik som övriga spabad från Bestway och kan därför användas utomhus året runt, även i vårt svenska klimat.

Teknisk data

Artikel nummer:54291
Kapacitet:4-6 vuxna
Vattenkapacitet(70%): 778 L
Uppblåst Storlek: 180 cm x 180 cm x 66 cm 
Fylld Vikt: 807 kg 
Faktisk vattenflöde 1325 L/h
Uppvärmningssystem :cirka 1,5-2 ℃/h
Max värmeförmåga: 40 ℃ 
Innehåll: En poolfodral, ett poolskydd, en spa-pump, en kemisk floater, två filterpatroner (VI), ett luftkuddsskydd, reparationssats, AirJet ™ -system

Köpguide spabad: Vad ska jag tänka på när jag köper ett uppblåsbart spabad?

För att du ska bli nöjd med ditt köp av uppblåsbart spabad är det viktigt att du tar hänsyn till ett par faktorer. I vår köpguide för uppblåsbart spabad går vi igenom de viktigaste sakerna och ger dig tips på vad du ska tänka på.

1. Utrymme och komfort

Först och främst behöver du besluta hur stort spabad du ska ha, hur många vill ni kunna arbeta samtidigt. De vanligaste storlekarna är för 2, 4 eller 6 personer. Är ni en stor familj eller ofta har vänner på besök väljer ni med fördel ett större bad medan om ni oftast badar enstaka personer kan ni med fördel införskaffa ett mindre spabad. Antal personer som spabadet är anpassat för gäller vuxna personer. Det innebär att ni kommer få plats med fler personer än vad som rekommenderas ifall det är barn som ska bada.

Ett mindre spabad tar även mindre plats och är enklare att placera. Det är bra om du har begränsad yta i din trädgård eller i ditt badrum.

Oftast skiljer det inte så mycket i pris på ett litet eller stort spabad så det behöver inte vara en avgörande faktor.

Familj badar i uppblåsbart spabad - bäst i test

2. Skötsel och installation av uppblåsbart spabad

Allmänna tips för skötsel av uppblåsbart spabad:

 • Byt vatten ca 3-4 gånger per år
 • Duscha före bad, det gör att du inte behöva använda lika mycket klor. En utedusch kan vara smidigt för att slippa gå in.
 • Kontrollera och anpassa pH värde
 • Använd rengöring och kemikalier
 • Rengör och byt ut filtret regelbundet
 • Se till att eventuell ozonrenare är aktiv
 • Rengör rören regelbundet
 • Använd lock

Ett uppblåsbart spabad är väldigt enkelt att hantera. Det krävs ingen installation och oftast kopplar du bara in sladden till spabadet och trycker på knappen, så blåser badet upp sig självt. Tiden det tar innan spabadet är uppblåst varierar beroende på modellens storlek men oftast kan du räkna med runt 10 min.

När spabadet är uppblåst är det bara att fylla på med vatten, starta bubblorna och börja bada!

Sen behöver man sköta spabadet som vilket annat bad som helst. Framförallt handlar det om att säkerställa att vattenkvaliteten är bra. Du behöver byta vatten mellan 2-4 gånger per år beroende på hur ofta du badar och hur många som badar varje gång. För att säkerställa vattenkvalitén bör du lägga i en klortablett innan ni börjar bada.

Ett uppblåsbart spabad kan vara monterat året runt men vet du med dig att ni inte ska använda badet under en period kan ni tömma det på vatten, rengöra det och sedan packa ihop och ställa undan det till det är dags att använda igen.

Skulle du vilja ta med dig spabadet till sommarstugan eller hem till några bekanta är det lätt att transportera

Hur mycket klor ska man ha i ett spabad?

Klormängden i spabad mäts i värdet parts per million, ppm, vilket är ett annat ord för milligram klor per liter vatten. Här kan det finnas lite olika riktlinjer med mellan 1-3 mg/l kan vara en bra utgångspunkt. Dock så beror det på hur ofta spabadet används och hur många som brukar bada. Används badet ofta kan det behövas mellan 3-5 mg/l.

För att hålla nere behovet av klor i vattnet var noga med att duscha ordentligt innan ni hoppar i badet. En ozonrengörare hjälper även till att förbättra vattenkvaliteten vilket hjälper till att hålla nere mängder klor.

Byta filter på ett uppblåsbart spa

Ett uppblåsbart spa har filter som måste rengöras och bytas ett antal gånger per år. Det är dags för rengöring när filtret börjar ändra färg. Du kan skölja det under vanligt kranvatten. Som vi skrev tidigare i texten finns det vissa modeller där displayen varnar om filtret måste rengöras eller bytas ut. Passa även på att rengöra ventilerna när du är igång och byter filter. Det görs generellt en gång varannan månad.

3. Energiförbrukning uppblåsbart spabad

Isolerad botten

För att hålla nere energiförbrukning rekommenderar vi att du väljer ett spabad med isolerad botten för att skydda mot kyla från marken. Om du kommer använda ditt uppblåsbara spabad på samma ställe i trädgården kan du även isolera marken där spabadet ska stå för att minska uppvärmningskostnader. Se även över platsen där spabadet ska stå. Ett uppblåsbart spabad väger mellan 500 – 1500 kg och därför behöver platsen tåla tyngden från spabadet.

Energilock till spabadet

Till det uppblåsbara spabadet finns ett praktiskt uppblåsbart lock. Locket skyddar badet mot smuts som löv och pollen, regn och andra föroreningar. Det förhindrar även att djur använder det som vattenhål eller som badbalja. Det är självklart också en säkerhet om ni har små barn som riskerar att trilla i spabadet.

Ett lock gör även att du håller kvar värmen i badet vilket sparar energi och gör att du inte behöver värma upp badet lika mycket varje gång.

4. Funktioner uppblåsbart spabad

Ett uppblåsbart spabad har faktiskt många funktioner som man kan tro bara finns i platsbyggda spabad.

Skön temperatur

Ett uppblåsbart spabad har en maxtemperatur på mellan 40-42 ℃. Du väljer själv temperatur med hjälp av den digitala panelen. På sommaren kan man ställa ner temperaturen så att badet svalkar och på vintern kan man höja temperaturen så att man kan bada även vi minusgrader. De flesta modellerna klarar temperaturen ner till -30 ℃ vilket gör att det inte är några som helst problem att använda spabadet året runt.

Spabaden värmer upp temperaturen med mellan 1-2 ℃ i timmen. Fyller du på med 17 gradigt vatten så tar det ca 13 timmar att komma upp i 37 ℃

Massagefunktion

Ett uppblåsbart spabad har inbyggda massagestrålar. Givetvis skiljer det från modell till modell hur mycket och hur kraftfulla dem är men samtliga bad ger en skön bubbelkänsla. Oftast har de lite dyrare baden fler massagestrålar. Vinnaren i vårt test, bästa uppblåsbara spabadet har 138 strålar som skapar en lyxig bubbelkänsla.

Men det medföljande fjärrkontrollen kan du styra alla lägen och funktioner. Fjärrkontroller har oftast barnlås vilket kan vara skönt om ni har mindre barn som gärna trycker på det dem kommer över.

Massagefunktion uppblåsbart spabad

Lyxig belysning

Till spabadet kan du komplettera med LED-belysning som skapar en lyxig känsla. Lamporna läggs ner i badet och på natten lyser badet och skapar en härlig och inbjudande stämning i trädgården.

Ozonrengöring

En ozonrengörare är ett hjälpmedel som rengör vattnet i ditt spabad på ett effektivt sätt och minska behovet av användandet av klor. Du kan minska din kloranvändning med upp till 60% med hjälp av en ozonrengörare. Klor i förstora mängder är negativt för miljön och kan göra huden irriterad och orsaka eksem.

Ozonrenaren producerar ozon av syret i luften som sedan blandas in i vattnet. Ozonet ryter sedan ner alla föroreningar och batteriet för att bli syre igen. Dock räcket det inte med att enbart använda ozonrengörare. Du behöver komplettera med klor eller brom för att vattnet ska hållas fräscht.

De uppblåsbara spabaden i vårt test har alla ozonrengörare. Om du har ett spabad utan ozonrengörare kan du köpa till en och enkelt koppla in.

Alternativ till uppblåsbart spabad

Om du är ute efter ett mindre spabad och inte är i behov av att det bubblar, kan en badbalja vara ett alternativ. Vi har skrivit artiklar om både de bästa badbaljorna för vuxna samt om en uppblåsbar badkar.

Dessa varianter kan användas både inomhus och utomhus och ger dig en skön avkoppling.

FAQ – Vanliga frågor och svar om uppblåstbart spabad

Vad kostar ett uppblåsbart spabad?

Ett uppblåsbart spabad finns att hitta från cirka 5200 kr upp till runt 10,000 kr. Allt är beroende på vilka behov och vilken storlek du behöver.

Hur lång tid tar det att värma upp ett uppblåsbart spabad?

Spabaden i vårt test värms upp på mellan 1-2 ℃ / h. Ska du värma 1000 liter vatten som från början är 20 ℃ till 40 ℃ så tar det cirka 13 timmar.

Hur mycket ström drar ett uppblåsbart spabad?

Räkna med att ett uppblåsbart spabad kommer att förbruka mellan 300 – 500 kWh per månad vid normal användning. Givetvis beror det på vilket spabad du införskaffar samt hur mycket du använder det.

Hur ofta ska man byta vatten i ett uppblåsbart spabad?

Generellt ska du byta vatten i ett spabad 2-4 gånger per år. Om ni är noga med hygien innan ni kliver i badet, använder lock för att smuts i spabadet och sköter rengöring kommer ni behöva byta vatten mer sällan.

Hur ofta ska man klorera ett uppblåsbart spabad?

Ett uppblåsbart spabad ska kloreras inför och efter varje användning med en klortablett. Var noga med att kontrollera PH-nivån med mätsticka.

Går det att laga duken på spabadet?

Det går att laga mindre hål som uppstår i ett uppblåsbart spabad. Det ingår ett lagningskit med spabadet men blir hålet för stort kommer det givetvis vara svårt att laga det.

Kan ett uppblåsbart spabad användas inomhus?

Ja, du kan använda ett uppblåsbart spabad inomhus. Dock ska det göras med försiktighet. Spabadet måste användas i ett våtutrymme inomhus och det måste finnas golvbrunn. Tänk på att ett uppblåsbart spabad kan rymma upp till 1000 liter vatten och skulle detta snabbt läcka ut kommer inte golvbrunnen kunna ta emot allt vatten och vatten kommer därför rinna ut i övriga bostaden och orsaka vattenskador.

Ska pumpen alltid vara igång?

Pumpen användas för att cirkulera vattnet och säkerställer vattenkvalitén. Därför ska pumpen alltid vara igång vid användning.

Kan man använda uppblåsbart spabad på vintern?

Man kan använda ett uppblåsbart spabad på vintern. De flesta spabaden är anpassade för att klara temperaturer neråt -30 ℃. Vet du med dig att du ska använda ditt spabad året om, välj gärna en variant med isolerad botten och se till att du har ett isolerande lock för att minska din energiförbrukning.

Måste ett uppblåsbart spabad placeras på något speciellt underlag?

Ett uppblåsbart spabad behöver inte placeras på något speciellt underlag för att fungera. Men det är att föredra ett underlag som inte riskerar att orsaka skador på poolen samt ett underlag som gärna är isolerad. Man kan med skära till ett par frigolitskivor från bygghandeln och ställa spabadet på. Då kommer badet stå jämt, du riskerar inte att ha sönder botten och frigoliten hjälper dig att isolera spabadet från den kalla marken.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.