Gummibåt barn bäst i test 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Är du på jakt efter en gummibåt för barn? Att paddla och bege sig ut på vattnet i en egen båt är något som många barn drömmer om. Båten kan inte bara fungera som ett roligt färdmedel när barnet vill utforska, utan är också en perfekt plats att ligga och slappa eller leka på. Idag kan du hitta gummibåtar i alla möjliga storlekar, färger och former och med spännande tillbehör som åror eller annat kul.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa gummibåten för barn 2024

Att veta vilken gummibåt för barn som är bäst är inte alltid det lättaste. Vi har gjort grovjobbet åt dig och dykt ner bland gummibåtarna för att plocka ut våra absoluta favoriter. Alla gummibåtar är testade och godkända att använda av barn och kommer i prisklasser som passar alla plånböcker.

1. Intex 200 Explorer PRO gummibåt barn

Intex 200 Explorer Pro gummibåt barn

Egenskaper gummibåt barn

 • ✅ Snygg design som är enkel att skymta på vattnet
 • ✅ Rymmer sammanlagt 2 barn eller 1 vuxen och 1 barn
 • ✅ Kommer med praktiska tillbehör som pump och åror
 • ✅ Maxvikt på 120 kg
 • ❌ Ej användas av barn under 6 år
 • ❌ Åror som ska monteras

Intex är en mycket fin och praktisk gummibåt som är framtagen för att passa barn i många olika åldrar. Båten är försedd med en treluftkammare och har en ventil för att det ska gå snabbt och enkelt att tömma och fylla den med luft.

Här hittar du även ett handtag på fören och fastmonterade årfästen så att årorna inte kommer på vift. I samband med ditt köp får du även med två stycken åror på 122 cm, samt en 2-dubbelverkande pump och reparationslappar.

2. Bestway Kondor 2000 gummibåt för barn

Bestway Kondor 2000 gummibåt barn

Egenskaper gummibåt barn

 • ✅ Mycket prisvänlig båt
 • ✅ Skyddsventil som förhindrar att luften läcker
 • ✅ Rymmer en vuxen och ett barn
 • ✅ Maxvikt på 120kg
 • ❌ Tillverkad i plast

Last updated: 2024-07-13 05:13:32

Bestway upplåsbar båt Kondor är ett perfekt val för dig som söker en lite tuffare gummibåt som är framtagen till barn. Den här fina gummibåten kan med fördel användas ute på sjön, men fungerar även bra i poolen på varma sommardagar.

Båten är 188cm lång vilket gör den lagom för en vuxen och ett barn eller flera barn!

Bestway upplåsbar båt Kondor är försedd med en 3 luftkammare och har praktiska skruvventiler så att du kan tömma och blåsa upp den på ett smidigare sätt. Skulle det vara så att munstycket råkar gå upp kommer skyddsventilen säkerställa att luften inte pyser ut.

3. Bestway gummibåt Battle bomber

Bestway gummibåt Battle bomber för barn

Egenskaper gummibåt barn

 • ✅ Mycket rymlig båt med plats för flera barn
 • ✅ Åror, pump och repareringskit medföljer
 • ✅ Tillverkad i hållbar vinyl
 • ❌ Blir lätt smutsig på grund av färgen
 • ❌ Större storlek som kräver mer förvaringsutrymme

Last updated: 2024-07-13 05:13:33

Letar du efter en gummibåt i en lite större storlek är Bestway Gummibåt Battle Bomber ett riktigt bra alternativ. Den här gummibåten mäter nämligen 188 cm i längd och har således plats för två barn som vill ha gott om utrymme.

Bestway Gummibåt Battle Bomber är designad med ett mycket häftigt motiv i form av en vithaj och i samband med köp får du med både fotpump och repareringskit, samt praktiska åror på 124 cm.

Bestway Gummibåt Battle Bomber är tillverkad av ett mycket hållbart och tåligt vinyl som gör den enkel att underhålla. Torka bara av båten med en fuktig trasa och lite diskmedel.

Köpguide Gummibåt – Gummibåt för barn

För att du och ditt barn ska få så stor användning av gummibåten som möjligt är det viktigt att inte välja första bästa båt du kommer över. På marknaden finns det gummibåtar i alla möjliga storlekar – från större där fler barn får plats, till mindre gummibåt för barn som vill använda den till lek. Här nedan listar vi tre aspekter som är viktiga att ha i åtanke.

1. Åldersrekommendation

För att veta om båten passar för ditt barn eller inte är det viktigt att följa åldersrekommendationen. Köp inte en gummibåt som rekommenderas från 10+ år till ett barn på 6+ år och vise versa. På så sätt kan du inte bara säkerställa att ditt barn kommer att få användning för båten, utan du minskar också risken för olyckor. Utöver åldersrekommendation bör du även titta på maxvikt, så att båten klarar ditt barn.

2. Storlek

Är det en liten gummibåt för barn du är på jakt efter eller en lite större? Fundera på vad som är viktigt för dig och hur du planerar att använda gummibåten. Har du flera barn som kommer vilja åka med bör du köpa en med en högre maxvikt och mer utrymme. De mindre gummibåtarna passar bra till 1-2 barn eller till barn som är lite yngre.

Till större barn kan man titta på att köpa en uppblåsbar kajak.

3. Funktioner och tillbehör

Gummibåtar kan komma med olika funktioner och tillbehör. Vi rekommenderar att du väljer en gummibåt med medföljande åror, så slipper du lägga ut mer pengar på tillbehör. Det kan även vara smidigt med en gummibåt som enkelt kan blåsas upp och tömmas när den inte används.

Att använda gummibåt för barn

De allra flesta vet idag hur man använder sig av en uppblåsbar gummibåt för barn, men det är inte alla som vet hur mångsidig och rolig ”sommarleksak” det faktiskt är. Med en gummibåt med åror kan ditt barn bege sig ut på vattnet och utforska – antingen med dig eller tillsammans med en kompis.

 • Med en gummibåt blir det roligare att vistas i vattnet under sommarmånaderna.
 • Gummibåten fungerar som ett bra färdmedel om ditt barn vill utforska vassen eller träna på att ro/paddla.
 • Se till att välja en gummibåt som är specifikt framtagen för barn och som har en lämplig åldersrekommendation.
 • Att paddla tillsammans med syskon eller föräldrar ger rolig och givande kvalitetstid tillsammans.
 • Underhåll gummibåten på rätt sätt för att få en båt som håller i många år framöver.

Är du på jakt efter andra badleksaker? Läs gärna vår artikel om badleksaker till poolen.

FAQ gummibåt barn – Vanliga frågor och svar

Vilken gummibåt ska man köpa?

Vilken gummibåt du ska köpa beror bland annat på din budget, barnets ålder och era behov. Kom ihåg att följa åldersrekommendationen och välj en gummibåt som är tillverkad i ett ordentligt material.

Hur länge håller en gummibåt?

Om du tar hand om gummibåten på rätt sätt kan den hålla väldigt länge. Det är inte ovanligt att gummibåtar håller i ca 15-20 år med rätt typ av skötsel.

Kan man laga en gummibåt?

Det är fullt möjligt att laga en gummibåt som har gått sönder. Här är det dock viktigt att du vet vilket material som den trasiga delen är tillverkad av och att du använder dig av rätt lim.

Hur rengör man en gummibåt?

Det enklaste sättet att rengöra en gummibåt är en med trasa, diskmedel och varmt vatten. Använd aldrig hårda svampar, slipmedel eller lösningsmedel som kan påverka materialets kvalitet och hållbarhet.

Hur stort ska ett barn vara för att använda gummibåt?

För att veta om gummibåten passar ditt barns ålder ska du alltid titta på åldersrekommendationen. Om det är ett litet barn under 12 år ska du alltid ha full uppsikt.

Är det farligt att använda gummibåt?

En gummibåt är inte farlig att använda – förutsatt att det sker på rätt sätt. Båten ska vara hel, ditt barn ska använda flytväst och du som förälder ska alltid ha full uppsikt och vara närvarande.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.