Bästa badleksaker till poolen 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Badleksaker till poolen är något som alltid varit mycket uppskattat och som kan använda av både vuxna såväl som barn. Badleksaker kan även kallas för vattenleksaker och är produkter som är specifikt framtagna för att göra simningen lättare eller vattenleken mycket roligare.

Att få leka med något samtidigt som du badar och svalkar dig en varm sommardag kommer få dig att vilja spendera timmar i det sköna vattnet. Här hittar du fina och högkvalitativa badleksaker till poolen som passar för alla åldrar.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Roliga badleksaker till poolen 2024

Har du svårt att veta vilka badleksaker du ska välja eller vad marknaden har att erbjuda? Ingen fara! Vi har djupdykt ner bland de många butikshyllorna och plockat fram de bästa och roligaste badleksakerna till poolen 2024.

Är du på jakt efter uppblåsbar gummibåt eller roliga vattenspridare för barn kan du läsa våra andra artiklar för tips.

1. Intex uppblåsbart vattenpoloset

Inte uppblåsbart vattenpoloset - badleksaker till poolen

Med Intex uppblåsbart vattenpoloset kommer du att få underhållning i timmar och kan ha roligt tillsammans med vänner och familj. Setet består av ett flytande mål med nät, samt en boll som ni kan spela med. Intex uppblåsbart vattenpoloset kan även användas på land för den som hellre spelar fotboll i trädgården.

2. Swimfin Hajfena badleksak

Swimfin hajfena badleksak

Last updated: 2024-07-12 08:47:04

Älskar du hajar eller vill du ha en rolig leksak som kan skrämma dina medsimmare? Den här fina hajfenan fäster du enkelt på ryggen och kan sedan dyka ner under vattnet och skrämma slag på soldyrkare och andra badare.

Hejfenan ger flytförmåga men som alltid är det viktigt att inte lämna ett barn obevakat i eller i närheten av vatten. Produkten rekommenderas för barn mellan 15 och 30 kg.

Behöver du något som håller barnet upp så titta på armpuffar barn – vilka armpuffar är bäst 2024.

3. Flytande drickahållare Unicorn till poolen

Flytande drickahållare i form av en enhörning med en läskburk med ett sugrör i - badleksaker till poolen

Last updated: 2024-07-12 08:47:04

Njut av poolhänget med något gott att dricka som flyter runt i poolen. Denna snygga, flytande enhörning blåses enkelt upp, du placerar din dricka i den och sen är du klar för att njuta av en solig dag. Denna drickshållare fungerar lika bra att använda i badkaret på vintern när solen lyser med sin frånvaro.

DEnna flytande drickahållare i form av en enhörning är en vit enhörning i plast som du själv blåser upp och som blir en perfekt drickshållare. Enhörningens svettas och man är färgade i regnbågens alla färger och hornet är i guld.

Den har ett bra pris (nästan gratis) och säljs styckvis. Uppblås blir drickahållaren 18 x 37 cm.

4. Enhörning luftmadrass till poolen

Enhörning luftmadrass till poolen

Med en uppblåsbar enhörning blir du inte bara kungen i poolen, utan du får också en mycket fin vattenleksak som fungerar som en inredningsdetalj och gör poolen mer välkomnande. Enhörningen är utrustad med handtag och har en bekväm sittdel för bästa komfort. Den har ett slitstarkt material och är redo för sommarens äventyr.

Bestways supersized Unicorn badmadrass tål en maxvikt på 90 kg. Den mäter 224 x 164 när den är uppblåst.

5. Intex Angel Wings badmadrass

Intex Angel Wings badmadrass - snygg luftmadrass

Letar du efter en vattenleksak som är rolig att använda och som ger dig perfekta instagrambilder är de här fina änglavingarna ett bra val. Änglavingarna är designade av Colette Miller, som även ligger bakom det uppmärksammade ”ängelvingsprojektet”. Flytmadrassen kommer i riktigt fina och somriga färger och har ett mått på hela 251 x 161 cm.

6. Intex uppblåsbart basketset

Intex uppblåsbart basketset - badleksaker till poolen

Last updated: 2024-07-12 08:47:06

Det är inte alla som vill ligga och slappa i poolen en varm sommardag. Vissa tycker det är roligare med fartfyllda aktiviteter. Med det här fina basketsetet kan du sätta ihop ditt alldeles egna basketlag. Både boll såväl som basketkorg har flytförmåga och kan användas av både barn och vuxna.

7. Intex uppblåsbart volleybollset

Intex uppblåsbart volleybollset

Volleyboll är en sport som är starkt förknippad med sommar, hav och strand. Med Intex uppblåsbart volleybollset kan du ta med dig ett gäng kompisar ner i poolen och utmana varandra i actionfylld volleybollmatch. I förpackningen får du med ett stort uppblåsbart mål på 239 x 63,5 x 91,5 cm samt en flytande volleyboll.

Köpguide badleksaker till poolen

Tänk på att barn aldrig ska lämnas obevakade i eller i närheten av vatten.

Vattenleksaker är ett ord som används för att beskriva alla olika typer av leksaker som tål vatten och som kan användas när du badar i poolen eller i sjön. Det kan t.ex. vara hinkar och spadar, men också badringar eller flytmadrasser.

Innan du gör ditt val av badleksak till poolen rekommenderar vi att du funderar på följande faktorer.

1. Åldersrekommendation

Åldersrekommendationen är troligtvis en av de viktigaste aspekter att ha koll på. Se till att du väljer en vattenleksak som passar ditt barns ålder, så blir den roligare och tryggare att använda sig av. Vissa vattenleksaker har även en maxvikt. Se till att du aldrig överstiger denna.

2. Val av vattenleksak

På marknaden kan du hitta mängder med fina vattenleksaker att välja mellan och här är det enbart det egna intresset som ska styra. En leksak som ska användas i vattnet (och inte på stranden) bör alltid ha en flytförmåga så att den inte försvinner.

3. Pris

Idag kan du hitta vattenleksaker i alla prisklasser – från billiga såpbubblor till dyrare flytmadrasser eller radiostyrda ubåtar. Det finns helt enkelt något som passar alla plånböcker, oavsett tjocklek.

FAQ badleksaker till poolen – Vanliga frågor och svar

Vilken badleksak ska jag köpa till poolen?

Vilka badleksaker du ska köpa till poolen kan bara du bestämma. Utbudet är stort och du kan välja allt från mugghållare till badringar, vattenbasket och mycket mer. Välj det som passar dig eller ditt barn bäst.

Är det farligt med badleksaker i poolen?

Badleksaker i poolen är i sig ingenting som är farligt, men det är viktigt att du använder leksakerna på rätt sätt och att du följer eventuella vikt- eller åldersrekommendationer.

Kan man laga badleksaker?

Har din badleksak gått sönder behöver du inte köpa en ny. Du kan enkelt laga badleksaken med hjälp av en speciell lagningslapp. Detta gäller dock främst uppblåsbara leksaker och inte hårdare saker som har gått sönder.

Hur länge håller badleksaker?

Badleksaker utsätts för både tryck, slitningar och mycket vatten. Hur länge din badleksak håller beror bland annat på hur bra du tar hand om den och hur ofta den kommer att användas.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.