Tubble uppblåsbart badkar – billigt alternativ till badkar 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Portabelt, billigt badkar

Ett uppblåsbart badkar är perfekt för dig som inte har något badkar men älskar att bada. Badkaret blåses snabbt upp med den inbyggda pumpen och fylls sedan med vatten. Njut av ett varmt och skönt bad!

När du badat färdigt tappar du ut vattnet, sköljer ur ditt badkar och torkar det sedan torrt. Ska du snart bada igen kan du fortsätta ha det uppblåst, annars viker du ihop det och förvarar det i sin förvaringspåse.

Läs hela vårt test om bästa badbalja för vuxna.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Uppblåsbart badkar

 • ✅ Avkopplande bad för 1-2 personer
 • ✅ Perfekt för dig som inte har plats för ett vanligt badkar!
 • ✅ Mjukt och komfortabelt badkar
 • ✅ Elektrisk pump blåser upp badet på en minut

Bästa pris på Tubble uppblåsbart badkar

Last updated: 2024-05-18 13:54:36

Uppblåsbart badkar – portabelt minibadkar från Tubble

Det uppblåsbara badkaret Tubble är perfekt för dig som inte har ett badkar men som gärna vill koppla av i ett. Tubbles patenterade design och funktion gör den både enkel att använda och mer komfortabel än ett vanligt badkar.

Tubble har revolutionerat möjligheten att koppla av i ett varmt bad på platser där det saknas ett badkar. Den patenterade uppblåsningsmekaniken blåser upp hela badet på under en minut. Koppla till avrinningsslangen, fyll badet med vatten och börja bada!

Badkaret är mjukt att sitta i och kanten är skön att luta huvudet mot. Det har en dryckeshållare på sidan och ett avtagbart värmeskydd som dels håller kvar den sköna värmen från vattnet och som även fungerar som insynsskydd. Den moderna designen och snygga färgen är dessutom ett plus till inredningen.

Uppblåsbart badkar - lyxig avkoppling

Uppblåsbart badkar för en eller två personer

Tubble är riktigt komfortabelt för en person men upp till två personer får plats om ni kurar ihop er lite. Tubble kan fyllas med hett vatten upp till 45 °C och kan även användas för ett stärkande isbad. Du kan även använda badsalt, badoljor, badskum och andra liknande badprodukter i badkaret. Om du vill använda värmeskyddet sätter du på det innan du fyller badet med vatten. Det kan vara svårt att sätta på det i efterhand då vattnet trycker ut sidorna.

När du badat klart tappar du enkelt ut vattnet ur badkaret. Se till att avloppsslangen når fram till golvbrunnen. Slangen ska inte vikas ner i hålet, utan ska bara ligga i anslutning till golvbrunnen så att vattnet kan rinna ner. Vattnet töms sakta ut ur badet, men du ska alltid övervaka tömningen så att vattnet inte skapar översvämning.

När vattnet är borta sköljer du ur badet med lite rent vatten och torkar det torrt med en handduk. Du behöver inte tappa ut luften efter varje användning, men om du inte använder badet på en längre tid rekommenderas det att du tappar ur luften och förvarar Tubble i sin förvaringspåse.

Badkar som går att använda utomhus

Tubble badkar - uppblåsbart badkar utomhus

Tubble är lätt att ta med och kan användas både inne och ute. Badkaret är tillverkad av 6 lager slitstark, nyproducerad och 100% ftalatfri PVC-plast av riktigt bra kvalitét. I förpackningen får du även med ett reparations-kit. Så skulle du råka komma åt något supervasst och göra hål i badkaret, kan du snabbt laga badkaret så att det blir som nytt igen.

Tubble uppblåsbart badkar – Hur fungerar det?

Omdöme Tubble Royal uppblåsbart badkar

Jätteskönt att kunna bada igen! Snabb leverans och trevlig kundtjänst. Tubble är lätt att fylla, både med luft och vatten. Enkelt att tömma, sen är det bara att bära undan och vänta på nästa badtillfälle.

Marie

Har saknat att bada i flera år och älskar mitt nya badkar!! Sambon var skeptisk till konceptet men även han är såld på badkaret. Rekommenderas starkt!

M

Jättehärligt badkar som var bättre än mina förväntningar! Barnen och jag älskar badkaret. Två vuxna får plats utan problem. Tar två minuter att få luft i och stora ventiler att öppna när luften ska ut.

Sophia

Tubble badkar – Compact eller Royal

Tubble uppblåsbart badkar skilnad på Royal och Compact

Tubble finns i två modeller, Tubble COMPACT och Tubble ROYAL. Tubble ROYAL är större än Tubble COMPACT. Se de olika modellernas dimensioner nedan och välj badkar efter ditt badrum.

Båda modellerna väger ca 6 kg utan vatten och levereras i en kartong som är 44 cm x 38 cm x 17 cm.

Tubble compact

Personer som är upp till 172 cm långa kan sträcka ut benen.
Full kapacitet ca 227 liter.

 • Ytterdimensioner: 140 cm x 68 cm x 46 cm
 • Innerdimensioner: 116 cm x 46 cm x 46 cm

Badet är flexibelt och kan passa i ca 10% mindre utrymmen: ca 130 cm x 60 cm, men det medför lite mindre plats inuti badet.

Tubble royal

Personer som är upp till 188 cm långa kan sträcka ut benen.
Full kapacitet ca 255 liter.

 • Ytterdimensioner: 156 cm x 82 cm x 52 cm
 • Innerdimensioner: 132 cm x 56 cm x 52 cm

Badet är flexibelt och kan passa i ca 10% mindre utrymmen, ca 143 cm x 71 cm, men det medför lite mindre plats inuti badet.

Utrymmeskrav Tubble badkar

 • Golvbrunnen måste vara placerad så att vattnet enkelt kan rinna ut.
 • Tubble måste placeras på ett skonsamt underlag.
 • Minsta möjliga utrymme: Se beskrivningen under modellerna
 • Tubble ska inte förvaras i solen.

I förpackningen

 • Tubble Compact/Royal
 • Elektrisk pump
 • Dubbel inblåsningsanordning
 • Avloppsslang 120 cm
 • Manual på svenska, engelska
 • Förvaringspåse
 • Reparations-kit

Om Tubble uppblåsbart badkar

Idén om Tubble föddes i hjärtat av Amsterdam, rättare sagt i innovatören Arnouds lilla lägenhet i Pijp. Lägenheten saknade badkar vilket fick Arnoud att börja tänka ut en lösning. Steg för steg och med lite hjälp utifrån, utvecklades Tubble från ett vanligt uppblåsbart badkar till det uppskattade och högkvalitativa badkar som Tubble är idag.

Andra typer av badbaljor

Vi har skrivit en artikel om andra typer av badbaljor för vuxna. Ta del av andra artiklar och läs mer om den populära badbaljan eller ett hopfällbart badkar.

Visste du att det även finns uppblåsbara spabad? Läs gärna vår artikel om 3 bra uppblåsbara spabad och se vilket som är bäst av dem.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.