Hopfällbart badkar för vuxen – vikbar badbalja 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Njut av ett avkopplande bad i ett hopfällbart badkar för vuxna. Fyll baljan med vatten, sätt dig till rätta, luta dig mot nackstödet och känn lugnet komma över dig. När badstunden är över tappar du ut vattnet och viker ihop baljan, så ryms den under sängen eller bakom dörren. I det här inlägget skriver vi om ett hopfällbart badkar väl värt att titta på.

Läs hela vårt test av badbaljan för vuxna.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Zenkuru hopfällbart badkar för vuxen

Zenkuru hopfällbart badkar för vuxna

Fördelar vikbar badbalja för vuxna

 • ✅ Vikbar badbalja i plast
 • ✅ Tar liten plats så är lätt att stuva undan
 • ✅ Kan användas både inomhus och utomhus
 • ✅ Finns i färgerna vit, grå, turkos och rosa

Last updated: 2024-02-20 20:55:49

Zenkurus badkar kan förvandla vilket badrum som helst till en spa-liknande upplevelse. Med sin rymliga, djupa sits och hopfällbara design är den perfekt för dem som inte har tillräckligt med utrymme i sina egna hem eller lägenheter för att rymma badkar i vanlig storlek.

För att badet ska bli extra bekvämt och avslappnade har badbaljan ett nackstöd att vila huvudet emot samt en liten pall som du kan sitta på. En smidig korg för tvålen eller schampot medföljer också.

Zenkuru vikbar badbalja har en stadig ovandel i hårdplast medan resten av baljan är mjuk och formar sig när du fyller den med vatten.

En stålram håller baljan stabil och när du har badat färdigt är det bara att tappa ur vattnet genom den medföljande avloppsslangen. När du sedan har tömt och vikt ihop badbaljan är den tillräckligt platt för att rymmas under sängen eller bakom en dörr, det vill säga perfekt för dig som inte har så mycket plats.

Badbaljan har praktiska handtag som underlättar förflyttning när badbaljan är tom.

Omdöme Zenkuru hopfällbart badkar för vuxen

Av 192 recensioner på Coolstuff.se har Badbaljan fått 4,6 av 5 möjliga poäng. Här följer några av omdömena:

Fantastisk badbalja! Stor nog även för ”korta och tjocka”

Jag var orolig att den skulle kännas för trång eftersom jag är kort men tämligen tjock (ca 95 kg), men det är den inte! Specifikationen (max ca 120 kg) verkar vara korrekt satt. Lätt att sätta upp och ta ner. Spara gummibanden, de behövs vid förvaring.

Anna

Nöjd

Har inget badkar i min nya bostad. Funderade ganska länge innan jag beställde denna. Saknade verkligen att bada. Är supernöjd. Den är rymligare än jag trodde. Så skönt att kunna hoppa ner i ett bad igen. Helt klart värt pengarna!

Lilith

Bästa lösningen ! Smidigt !

Tänk att kunna vika ihop sitt badkar! Tittade på fasta lösningar länge, men det blev trångt.. Otroligt bekvämt med nackstödet Invigningen skedde med chokladbubbelbad och bubbel i glas! Som jag har saknat att bada!

Kattis

Specifikationer Zenkuru hopfällbart badkar för vuxen

Mått, uppviktLängd: 128 cm, bredd: 60 cm, höjd: 53 cm
Mått, hopviktLängd: 128 cm, bredd: 63 cm, höjd: 20 cm
VattenmängdCirka 150 liter vatten när du sitter i, 250 liter utan person i.
Vikt:11 kg
Färg:Finns i färgerna vit, grå, turkos och rosa
Material:Polypropen, termoplastisk elastomer (TPR), stålram
Avloppsslang:Ja, 95 cm lång
Rekommenderad maxvikt:120 kg
Rekommenderad maxlängd:185 cm
Innehåll:Vikbar badbalja
Nackstöd
Sittdel med sugproppar
Korg för tvål
Avloppsslang
Förvaringsväska

Zenkuru badbalja – portabelt badkar som går att fälla ihop

Zenkuru hopfällbart badkar - rymmer en vuxen person

Vare sig du känner dig stressad eller behöver lite tid för dig själv, är ett varmt bad en av de mest avkopplande sakerna som du kan göra. Det är också bra för att lindra muskelspänningar och frigöra endorfiner.

Alla har inte ett badrum som rymmer ett badkar och då kan Zenkuru vikbar badbalja vara perfekt.

Vad är ett hopfällbart badkar och hur fungerar det?

Zenkuru vikbar badbalja är ett vikbart badkar som du kan ta fram när du vill bada och plocka under när du har badat färdigt. Det är perfekt för det lilla badrummet där platsen är begränsad.

När du vill bada plockar du fram din vikbara badbalja, monterar ihop den och fyller den med vatten. Badbaljan kan användas överallt där det finns en golvbrunn eller till exempel utomhus där du kan släppa ut vattnet i naturen.

Fördelarna med att ha ett hopfällbart badkar i hemmet

✅ Zenkuru vikbar badbalja tar liten plats och får plats under sängen eller bakom en dörr
✅ Zenkuru vikbar badbalja är betydligt billigare i inköp än ett traditionellt badkar som dessutom tar en massa plats.
✅ Zenkura vikbar badbalja är helt portabel och du kan ta med den till sommarstugan eller ställa ut den på altandäcket om du vill bada under stjärnhimlen.
✅ Zenkura vikbar badbalja skulle kunna användas till kallbad. Är du intresserad av kallbad hemma, titta gärna på Coldspring Recovery Tube.

Hur du monterar ett hopfällbart badkar i ditt hem

Den vikbara badbaljan är enkel att montera och sätta ihop, utan några skruvar eller lösa delar. Följ listan nedan och ta hjälp av filmen för att se hur lätt det är.

 1. Börja med att placera den vikbara badbaljan på ett plant underlag i närheten av en golvbrunn. Vänd badbaljan så att avloppshållet är närmast golvbrunnen.
 2. Lyft upp en av sidopanelerna, vänd den över kanten på badbaljan och klicka fast det i stålramen närmast golvet. Flytta de två vita clipsen i varje hör så att sidokonsolen passar mellan dessa.
 3. Gör likadant med den andra sidopanelen.
 4. Klicka fast nackstödet genom att trycka fast det i dem två hålen som är på badbaljans kortsida.
 5. Klicka fast tvålkorgen i de små hålen som är placerad intill handtagen.
 6. Säkerställ att pluggen sitter i före du börjar tappa upp vatten.
 7. Använd din duschslang för att fylla upp ditt vikbara badkar med vatten och njut sedan av ditt bad!

Installationsanvisningar finns här

Film på hur du monterar det hopfällbara badkaret

https://youtu.be/6-0HDjv4m1E

Hur du tömmer det hopfällbara badkaret på vatten

När du har badat färdigt och vill tömma din badbalja på vatten för att kunna ställa undan det gör du enligt nedan:

 1. Sätt fast avloppsslangen genom att sätta in en av ändarna in i badbaljans dränering från utsidan. Den andra änden av avloppsslangen lägger du i din golvbrunn.
 2. Öppna dräneringspluggen från insidan av din badbalja för att tömma det på vatten. För att få ut det sista vattnet kommer du behöver luta badbaljan något.
 3. Ta bort tvålkorgen och nackstödet genom att dra försiktigt uppåt.
 4. När badbaljan är helt torr, vik ihop det igen genom att lösgöra sidopanelerna från stålramen tryck försiktigt ner badkarets kant för att vika ihop det.
Zenkuru vikbar badbalja - avlopp

Rengöring av det hopfällbara badkaret

I ett badkar blir det snabbt smuts och avlagringar som sätter sig på insidan. För att rengöra ditt vikbara badkar använder du diskmedel och en fuktig trasa. Gör du det ofta kommer din badbalja att hålla längre och du kommer inte behöva anstränga dig lika mycket för att få baljan ren.

Viktigt om hopfällbart badkar för vuxna

Zenkuru hopfällbart badkar ska endast användas på plant underlag där golvbrunn finns. Undantag kan göra från golvbrunn om badbalajan används utomhus och det inte riskerar att ska känsligt material om vattnet skulle läcka ut.

Zenkuru hopfällbart badkar är även endast avsedd för vuxna. Lämna aldrig ett barn ensam i badkaret, det gäller lika mycket detta badkar som vilket annat. Vi har skrivit en annan artikel om badbalja för barn som du gärna får ta del av.

Andra typer av badbaljor för vuxna

Ett hopfällbart badkar är ett bra alternativ när utrymmet är begränsat. Det finns även andra alternativ att titta på som till exempel Badbalja för vuxna eller Tubble uppblåsbar badbalja.

Alla dessa tre fyller sina syften. Läs mer om produkterna för att hitta din favorit.

FAQ Hopfällbart badkar – Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar det att fylla ett hopfällbart badkar med vatten?

Ett duschmunstycke levererar cirka 12 liter per minut. Det skulle innebära att det tar cirka 12,5 minut för att fylla badkaret så att du kan bada.

Finns Zenkuru hopfällbart badkar i olika färger?

Zenkuru hopfällbart badkar finns i totalt fyra färger: vit, grå, rosa och turkos.

Är det svårt att montera ett vikbart badkar?

Nej, Zenkuru hopfällbart badkar är super enkelt att montera helt utan verktyg. Vik ut sidorna och klicka fast dem i ställningen sen är det bara att fylla badkaret med vatten.

Källor till artikeln

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.