Radiant Health Infraröd bastu recension 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Med en infraröd bastu i ditt hem eller trädgård kan du få ett mycket skönt och hälsosamt sätt att koppla av. Den infraröda bastun har länge varit ett mycket populärt alternativ till den traditionella, eftersom den genererar mycket högre värme som kan ta sig djupare in under huden. Att bada IR bastu har inte bara visat sig effektivt för den som lider av smärta i muskler och leder, utan hjälper även till vid hudproblem så som akne, eksem eller torrhet.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, recension av Radiant Health Infraröd bastu

Radiant Health Infraröd bastu är en portabel bastu som du kan ta med dig överallt. Bastun har gjort total succé i Norge och finns nu tillgänglig även på den svenska marknaden, så att även du kan njuta av mycket djupträngande värme.

Radiant Health Infraröd bastu är ett bra alternativ för dig som vill ha en enkel och bekväm bastu som får din kropp att svettas extra mycket, samtidigt som du kan hålla huvudet kallt under hela bastubadandet.

I samband med ditt köp får du även med en utfällbar stol, så att du kan sitta och basta med större bekvämlighet.

Jag tycker detta är en fantastisk produkt som ger mig möjlighet att basta i min lägenhet trots att jag inte har en riktig bastu. Den fungerar förvånansvärt bra och det är riktigt skönt att sitta i den. Det är skönt att man kan ha huvud utanför och slippa känna sig instängd.

Betyg: 7/10

Last updated: 2024-07-13 10:40:03

Recension av Radiant Health Portabel Infraröd bastu

Radient Health Infraröd bastu recension

Produktegenskaper

  • ✅ Portabel IR bastu som är bekväm att sitta i
  • ✅ Lätt monterad och fälls upp på endast en minut
  • ✅ Uppnår hög temperatur på kort tid
  • ✅ Positiva hälsofördelar
  • ❌ Kräver strömkälla
  • ❌ Temperaturen går endast att justera ett par grader
  • ❌ Inte den vackraste designen…

Specifikationer
Mått: Höjd 96 cm x Bredd 70 cm x Längd 80 cm
Pris: ca 3990 kr
Vikt: 5,5 kg

Radiant Health Portabel Infraröd bastu är en mycket fin och högkvalitativ bastu som hjälper dig att mjuka upp musklerna, öppna upp porerna i huden och få dig att svettas riktigt ordentligt.

Tack vare den infraröda teknologin kan värmen tränga in djupt i kroppen och på så vis ha en mycket välgörande effekt på din hälsa.

Radiant Health Portabel Infraröd bastu uppnår en maximal temperatur på 60-65 grader inom loppet av bara några minuter och väger så lite som 5,5 kg. Det enda du behöver göra är att veckla ut bastun, koppla in den och därefter sätta dig på den medföljande stolen.

1. Kvalité

Radiant Health Portabel Infraröd bastu är en prisvärd inomhusbastu som håller en riktigt hög kvalitet. Till att börja med är bastun mycket enkel att fälla upp och plocka ner, vilket gör att den med fördel kan förvaras i mindre lägenheter.

När Radiant Health Portabel Infraröd bastu är utfälld står den också mycket stadigt, vilket gör att det blir lättare för dig att verkligen kunna slappna av på djupet. Den medföljande pallen kan dock upplevas som mer ostadig, men då Radiant Health Portabel Infraröd bastu kan användas med vilken stol som helst är det inget som påverkar funktionen eller omdömen.

2. Upplevelse

Att ha tillgång till en egen bastu i hemmet är något som många drömmer om och med Radiant Health Portabel Infraröd bastu kan din dröm bli verklighet. Den här bastun kommer snabbt upp i sin maximala temperatur för att sedan stanna där så länge som du behöver.

Det som är extra smidigt är att Radiant Health Portabel Infraröd bastu snabbt och enkelt kan fällas upp och kopplas in i närmaste eluttag. Du behöver således inte ha något värmesystem eller trassla med varmvatten för att få den att fungera.

Radient Health Infraröd bastu - enkel att montera

Under tiden som Radiant Health Portabel Infraröd bastu används kommer du uppleva en mycket behaglig värme som inte känns tung eller fuktig. Förvisso kommer du att svettas väldigt mycket, men genom att ha huvudet utanför kan du fortfarande andas frisk luft. Det gör att Radiant Health Portabel Infraröd bastu skiljer sig från traditionella bastur där luftfuktigheten kan bli mycket hög och många upplever svårigheter att andas normalt.

Efter bastubadandet känns musklerna mjuka, huden len och torra partier är ett minne blott. Om du använder din bastu utomhus kan du duscha av dig i en utedusch.

3. Pris

Radiant Health Portabel Infraröd bastu kostar virka 3900 kronor beroende på i vilken butik du väljer att köpa din produkt. Det är svårt att jämföra Radiant Health Infraröd bastu med liknande andra produkter på marknaden då det knappt finns några liknande. Det finns andra typer av Infraröd bastu men de är betydligt större och skrymmande och har ett betydligt högre pris.

4. Slutsats

Det är inte för ingenting som Radiant Health Portabel Infraröd bastu har blivit en storfavorit i Norge och av erfarenhet att döma kommer det inte ta lång tid innan den blir en hit även här. Att bada infraröd bastu har flera hälsofördelar och det är det som gör Radient Health Infraröda bastu positiv att använda.

Radiant Health Portabel Infraröd bastu är en mycket praktisk infraröd bastu, just eftersom den kan plockas ner och förvaras på ett smidigt sätt, samt värmer upp sig på bara några minuter.

Även om priset är en aning högt och utseendet inte är det snyggaste, så är denna portabla infraröda bastu en perfekt produkt för den som älskar att basta och vill ta del av de hälsofördelar som infraröd bastu ger.

Även om bastun levererar enligt önskemål hade priset kunnat vara lägre. Slutsatsen är dock att Radiant Health Portabel Infraröd bastu är värd sin investering och håller vad den lovar.

Last updated: 2024-07-13 10:40:03

Betyg: 7/10

Bakgrund till Radiant Health

Det norska varumärket Radiant Health startade upp år 2013 och har sedan dess försett landet med högkvalitativa, praktiska och välgörande produkter. Deras huvudsakliga produktutbud består av infraröda bastur som du enkelt kan bära med dig var du än befinner dig.

Radiant Health ligger bland annat bakom den storsäljande sittbastun som du kan använda samtidigt som du tittar på tv, arbetar framför datorn eller njuter av den friska luften i din trädgård. I produktutbudet hittar du både sitt- och liggbastur såväl som en infraröd fotbastu, infraröd matta och praktiska tillbehör.

Företaget riktar sig till alla som vill ha en mer hälsosam och avkopplande vardag och som vill mjuka upp ömma leder och muskler.

Köpguide Infraröd bastu

En IR bastu kostar en hel del och då vill du naturligtvis bli riktigt nöjd med ditt köp. Innan du väljer vilken infraröd bastu som passar dig bäst finns det några faktorer som är extra viktiga att ha i åtanke. På marknaden kan du hitta en rad olika modeller som kommer i olika storlekar och med olika funktioner och det är inte alltid lätt att välja rätt.

1. Storlek

Storleken är naturligtvis väldigt viktig när du ska välja IR bastu. Storleken är avgörande för att du ska kunna få plats med bastun där du vill ha den, men det har också en betydande roll för hur många som kan använda den samtidigt. Idag har de allra flesta modeller plats för två personer eller fler.

2. Funktioner

En infraröd bastu kan komma med många olika funktioner och här är det främst ditt egna behov som får styra vad som är viktigt. Vanliga funktioner kan t.ex. vara musikanläggningar, färgbelysning eller en kombinerad duschkabin.

3. Pris

Hur mycket du är beredd att betala för din infraröda bastu kan bara du bestämma. En modern bastu kan kosta tiotusentals kronor och att sätta en budget direkt är således viktigt. Genom att sätta en fast prisnivå blir beslutsprocessen mycket enklare och du kan snabbt sålla bort modeller som inte passar.

Att använda infraröd bastu

Innan du använder dig av din infraröda bastu är det viktigt att du ser till att dricka ordentligt. Eftersom du kommer svettas mycket och befinna dig i höga temperaturer behöver du se till att din kropp är återfuktad. Bastar du länge kan det även vara bra att ta kortare drickpauser för att minska risken för yrsel. Börja gärna försiktigt med en lägre temperatur under 10-15 minuter. Därefter ökar du successivt tiden såväl som temperaturen tills du uppnår de maxrekommenderade 30 minuterna.

Till skillnad från en klassisk bastu är den infraröda bastun mycket enklare att reglera efter dina behov. Att hälla vatten på varma stenar är förvisso trevligt och en del av bastu-traditionen, men det ger också en mycket intensiv värme och gör luften fuktig. Tycker du att det är svårt att få tillräckligt med luft i en vanlig bastu är en IR bastu ett bättre alternativ. Här känns luften nämligen mycket svalare, även om temperaturen i sig är 2-3 gånger högre.

Att använda Radient Health Infraröd bastu

Det finns många fördelar med att använda en infraröd bastu. Det infraröda ljuset kan tränga ner på ett 4,5 cm djup och mjuka upp ömma leder och muskler, vilket är utmärkt för dig som ofta har träningsvärk eller lider av kronisk smärta. Utöver smärtlindring finns även många andra positiva aspekter.

Läs mer om hur du använder Radient Health Infraröd bastu.

Avgiftning
Varje dag får vi i oss stora mängder med farliga och giftiga ämnen som kroppen inte behöver. De kommer från bland annat hudkräm, luft och mat, men också från rökning och avgaser. Med en IR bastu får du ett bra redskap som hjälper dig att avgifta kroppen genom att du svettas.

Studie

Gå ner i vikt
Försöker du gå ner i vikt är den infraröda bastun ett bra alternativ. IR ljuset kan jämföras med ett riktigt hårt träningspass, utan att du behöver röra på dig. Hjärtat pumpar fort och kroppen börjar att svettas för att hålla kroppstemperaturen låg. På så sätt ökas din fettförbränning och du går ner i vikt.

Studie

Bli av med stress
Upplever du mycket stress i din vardag kan en infraröd bastu hjälpa dig att varva ner och få mer energi. Bastun är behaglig och ger dig en mycket skön känsla av välbefinnande och avslappning, något som i din tur aktiverar endorfinerna i kroppen.

Stärk ditt immunsystem
Har du lätt för att dra på dig förkylningar och andra virus kan du förbättra ditt immunsystem genom att bada IR bastu. Forskningar har visat att ditt immunsystem stimuleras i takt med att vita blodkroppar ökar.

FAQ Infraröd bastu – Vanliga frågor och svar

Vad är infraröd bastu bra för?

En infraröd bastu är bra för bland annat blodcirkulation, torr och hård hud, akneproblem och för dig som vill gå ner i vikt. Med ett mycket effektivt infraljus kan du bränna mellan 300-900 kalorier på 30 minuter.

Hur ofta kan man bada infraröd bastu?

En infraröd bastu kan användas flera gånger i veckan. För en frisk person med god hälsa rekommenderas 3-4 gånger i veckan. Om du klarar av fyra tillfällen utan problem kan du med fördel använda bastun varje dag.

Hur känns det att bada infraröd bastu?

En infraröd bastu känns oftast mycket skön att använda. Tack vare den infraröda energin kommer du att svettas mycket mer än en vanlig bastu, trots lägre temperaturer. Efteråt kan du känna dig avslappnad, mjuk i lederna och full med energi.

Hur använder man en infra-bastu?

Att använda en infraröd bastu är enkelt och det enda du behöver ställa in är önskad temperatur och sessionslängd. Är du nybörjare är det alltid bäst att börja med en lägre temperatur under loppet av ca 10-15 minuter.

Kan det vara farligt att bada i en infraröd bastu?

I dagsläget finns det ingen forskning som visar att en IR bastu skulle vara farlig att använda. Dock ska barn och äldre som lättare blir uttorkade vara försiktiga vid bastuanvändning. Även gravida ska undvika att bada bastu.

Kan jag använda en infraröd bastu utomhus?

Har du inte tillräckligt med plats inomhus kan du bygga en infraröd bastu utomhus. Idag finns det även färdiga modeller som du kan sätta upp i din trädgård eller på önskad plats.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.