Uppblåsbar kajak till paddelturen

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Drömmer du om att paddla iväg på stilla vatten och utforska nya favoritplatser? Har du svårt att få plats med en stor kajak eller tycker de är för dyra i inköp? Då ska du titta på en uppblåsbar kajak. Uppblåsbar kajak finns för både en och två personer.

I denna artikeln listar vi ett antal uppblåsbara kajaker att välja på och deras omdömen.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Utforska nya ställen med en uppblåsbar kajak

Nedan har vi listat uppblåsbara kajaker som du kan köpa för att smidigt ta dig till nya platser och njuta av en stund ute på havet eller till sjöss.

1. Intex Challenger K1 ensitsig uppblåsbar kajak

Intex Challenger K1 ensitsig kajak

Fördelar

Enkel och smidig att blåsa upp

Klarar upp till 100kg

Bra lastnät fram

Nackdelar

Inga vattentäta fack

Klen paddel

Intex Challenger K1 är en ensitsig och uppblåsbar kajak som erbjuder en perfekt kombination av stabilitet, komfort och äventyr för den som söker sig till vattnet. Med en strömlinjeformad design och låg profil är den idealisk för paddling i sjöar och lugna floder, vilket gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna paddlare som vill njuta av naturen på egen hand.

Denna kajak är utrustad med en justerbar sits för ökad komfort, ett praktiskt lastnät på ovansidan för förvaring, samt rep längs sidorna för enkel åtkomst om du befinner dig i vattnet. Den medföljande aluminiumåran är delbar för enkel transport och förvaring.

En avtagbar kölskena bidrar till ökad stabilitet, och en Bostonventil förenklar processen att pumpa upp och tömma kajaken på luft. Tillverkad i slitstark vinyl, levereras kajaken med en handpump, lagningskit, förvaringsväska och en manual.

Recensionerna på sidan speglar en överväldigande positiv upplevelse bland användarna, med ett genomsnittsbetyg på 4,7 av 5 baserat på 39 recensioner. Kunderna prisar kajakens enkelhet att hantera, både när det gäller uppblåsning och transport, samt dess stabilitet och prestanda i vattnet.

En recensent nämner att det tar cirka 15 minuter att blåsa upp kajaken och lika lång tid att tömma den på luft och packa ner den igen, vilket understryker dess användarvänlighet. Andra lyfter fram hur väl den hanterar vågor och svall från andra båtar, samt dess förmåga att ”flyta som en kork”.

Intex Challenger K1 uppblåsbar kajak framstår som en utmärkt investering för den som vill utforska vatten på egen hand, med en kombination av användarvänlighet, komfort och stabilitet som få andra kajaker i samma prisklass kan erbjuda.

 • Lastnät i fören, lastutrymme i sittbrunnen, rep längs sidorna samt justerbart säte
 • Avtagbar kölskena för ökad stabilitet
 • Bostonventil gör kajaken lätt att både pumpa upp och tappa luft ur (handpump medföljer)
 • Material: slitstark vinyl
 • Åra av aliminium, 218 cm lång
 • Sittbrunn mått: cirka 153 x 58 cm
 • Kapacitet: 100 kg
 • Mått (uppblåst): 274 x 76 x 33 cm
 • Mått (i förvaringsväska): 63,5 x 40,6 x 23 cm
 • Vikt (i förvaringsväska): 11,8 kg
 • Avsedd för vuxen, rekommenderas ej för barn under 8 år

2. Intex Excursion Pro K1 ensitsig uppblåsbar kajak

Intex Excursion Pro K1 ensitsig uppblåsbar kajak

Fördelar

Förstärkt kajak för t.ex fisketuren

Spöhållare och fäste för ekolod

Utbytbar kölskena för grundare vatten

Nackdelar

Dålig paddel för längre eller snabbare turer

Last updated: 2024-04-17 04:13:59

Intex Excursion Pro K1 är en ensitsig, uppblåsbar kajak som erbjuder en optimal kombination av portabilitet, hållbarhet och komfort för paddlare som söker äventyr på vattnet. Denna kajak är designad för att klara av både lugna sjöar och mer utmanande vatten, vilket gör den till ett utmärkt val för en rad olika paddlingsaktiviteter, inklusive fisketurer.

Kajaken är utrustad med ett justerbart säte som garanterar komfort under längre turer, och den medföljande aluminiumåran är både stabil och lätt att hantera. Dock kan paddeln upplevas som klen om du lägger mer kraft i din paddling och vill paddla längre och snabbare.

För fiskeentusiaster finns det en avtagbar hållare för fiskeutrustning samt hållare för fiskespön på båda sidor om kajaken, vilket gör den idealisk för avkopplande fiskedagar på vattnet. Dessutom erbjuder kajaken praktiska lastutrymmen i sittbrunnen för förvaring av utrustning och tillbehör.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Intex Excursion Pro K1 är dess två utbytbara kölskenor, där den ena är speciellt anpassad för grundare vatten om du vill komma närmare vassen för att fånga gammelgäddan.

Kajakens strömlinjeformade design och låg profil, tillsammans med en uppblåsbar bottenplatta, förbättrar dess prestanda och gör den till en pålitlig följeslagare på dina äventyr.

Tillverkad av slitstark 30ga vinyl och förstärkt fram och bak med en trelagerskonstruktion, är Intex Excursion Pro K1 byggd för att hålla och tåla tuffa tag. Med en kapacitet på 100 kg och mått på 305 x 91 x 45 cm när den är uppblåst, erbjuder denna kajak gott om utrymme för en paddlare samt utrustning.

Produkten har mottagit positiva recensioner från användare, med ett genomsnittsbetyg på 5 baserat på en recension. Kunderna uppskattar särskilt kajakens hållbarhet, användarvänlighet och de mångsidiga funktionerna som gör den lämplig för både paddling och fiske.

Sammanfattningsvis är Intex Excursion Pro K1 uppblåsbar kajak en utmärkt investering för den enskilda äventyraren som söker en högkvalitativ, mångsidig och lättanvänd kajak för en mängd olika vattenaktiviteter.

 • Strömlinjeformad med låg profil, förstärkt för att tåla tuffa tag
 • Två hållare för fiskespö på kajakens sidor
 • Avtagbar hållare för fiskeutrustning, där du exempelvis kan fästa GPS-utrustning, portabla ekolod och liknande
 • Lastutrymme i både främre och bakre delen av sittbrunnen
 • Fotstöd samt ett justerbart och uppblåsbart säte med ryggstöd för maximal komfort
 • Åra av aluminium, går att montera isär för smidig förvaring och transport
 • Rep längs sidorna, stabila handtag både fram och bak
 • Två kölskenor: en i standardmodell och en anpassad för grundare vatten
 • Uppblåsbar bottenplatta för ökad stabilitet
 • Enkel att både pumpa upp och tappa luft ur (handpump och tryckmätare medföljer)
 • Levereras med en åra (2,18 meter lång) och ett justerbart säte
 • Kapacitet: 100 kg
 • Mått (uppblåst): 305 x 91 x 45 cm
 • Mått (i förvaringsväska): 60 x 33,7 x 64,5 cm
 • Vikt (i förvaringsväska): 16,9 kg
 • Material: slitstark 30ga vinyl, förstärkt fram och bak med en trelagerskonstruktion
 • Avsedd för vuxen, rekommenderas ej för barn under 8 år

3. Intex Excursion Pro K2 tvåsitsig uppblåsbar kajak

Intex Excursion Pro K2 tvåsitsig uppblåsbar kajak

Fördelar

Förstärkt uppblåsbar kajak för t.ex fisketuren

Spöhållare och fäste för ekolod

Packutrymme både fram och bak i sittbrunnen

Nackdelar

För dåliga paddlar för längre eller snabbare turer

Last updated: 2024-04-17 04:14:00

Intex Excursion Pro K2 är en tvåsitsig, uppblåsbar kajak som kombinerar portabilitet med robusthet, vilket gör den till ett utmärkt val för äventyrliga paddlare som vill utforska sjöar, floder och kustlinjer. Denna kajak är särskilt utformad för att tåla tuffa förhållanden och är utrustad med en rad funktioner som höjer användarupplevelsen, oavsett om det handlar om fisketurer eller längre paddlingsexpeditioner.

Kajaken har justerbara och uppblåsbara säten med ryggstöd för maximal komfort under paddling. Den är utrustad med två stabila aluminiumåror som kan monteras isär för enkel transport och förvaring.

För fiskeentusiaster erbjuder kajaken unika tillägg som avtagbara hållare för fiskeutrustning, inklusive platser för GPS-utrustning eller portabla ekolod, samt hållare för fiskespön på båda sidor om kajaken. Dessutom finns praktiska lastutrymmen i både främre och bakre delen av sittbrunnen för att förvara nödvändig utrustning.

Intex Excursion Pro K2 är strömlinjeformad och har en låg profil, vilket gör den idealisk för paddling i olika vattenmiljöer. Den är förstärkt för att tåla tuffa tag och har en uppblåsbar bottenplatta för ökad stabilitet. Kajaken levereras med två kölskenor, varav en är anpassad för grundare vatten, vilket ger ytterligare flexibilitet beroende på paddlingsförhållandena.

Med en kapacitet på 180 kg och mått på 384 x 94 x 45 cm när den är uppblåst, erbjuder denna kajak gott om utrymme för två personer samt deras utrustning. Den totala vikten i förvaringsväskan är 17,7 kg, vilket gör den relativt lätt att transportera till och från vattnet.

Recensionerna på sidan är entusiastiska, med ett genomsnittsbetyg på 5 av 5 baserat på 8 recensioner. Kunderna uppskattar särskilt hur enkel kajaken är att transportera, dess stabilitet och komfort, samt hur lätt den är att blåsa upp och tömma på luft. En recensent nämner att hela processen att förbereda kajaken för vatten tar ungefär 7 minuter, vilket understryker dess användarvänlighet.

Sammanfattningsvis är Intex Excursion Pro K2 en högkvalitativ, mångsidig och användarvänlig kajak som erbjuder en utmärkt upplevelse för paddlare som söker äventyr på vattnet, oavsett om det är för fiske eller utforskning av nya vatten.

 • Strömlinjeformad med låg profil, förstärkt för att tåla tuffa tag
 • Två hållare för fiskespö på kajakens sidor
 • Avtagbar hållare för fiskeutrustning, där du exempelvis kan fästa GPS-utrustning, portabla ekolod och liknande
 • Lastutrymme i både främre och bakre delen av sittbrunnen
 • Fotstöd samt justerbara och uppblåsbara säten med ryggstöd för maximal komfort
 • Två stabila aluminiumåror medföljer, går att montera isär för smidig förvaring och transport
 • Rep längs sidorna, stabila handtag både fram och bak
 • Två kölskenor: en i standardmodell och en anpassad för grundare vatten
 • Uppblåsbar bottenplatta för ökad stabilitet
 • Material: slitstark 30ga vinyl, förstärkt fram och bak med en trelagerskonstruktion
 • Levereras med två åror (2,18 meter långa) och två justerbara säten
 • Sätena är avtagbara och kajaken kan justeras till ensitsig
 • Kapacitet: 180 kg
 • Mått (uppblåst): 384 x 94 x 45 cm
 • Mått (i förvaringsväska): 60 x 33,7 x 64,5 cm
 • Vikt (i förvaringsväska): 17,7 kg
 • Avsedd för vuxen, rekommenderas ej för barn under 8 år

4. Intex Explorer K2 tvåsitsig uppblåsbar kajak

Intex Explorer K2 tvåsitsig uppblåsbar kajak
Fördelar

För enklare turer

Bra för att introduceras till att paddla kajak

Stabil kajak

Nackdelar

Inget för längre eller blåsigare turer

Dålig paddel

Intex Explorer K2 är en tvåsitsig, uppblåsbar kajak som erbjuder en perfekt blandning av komfort, stabilitet och äventyr för dem som vill utforska sjöar och lugna floder. Med en strömlinjeformad design och låg profil är den idealisk för paddlare som söker en lättanvänd och lätt att transportera kajak för sina utflykter.

Denna kajak är utrustad med justerbara och uppblåsbara säten med ryggstöd, vilket garanterar maximal komfort under paddling. Den kommer komplett med två aluminiumåror som kan monteras isär för enkel förvaring och transport. För ökad stabilitet har kajaken en avtagbar kölskena och en uppblåsbar bottenplatta, vilket gör den stabil i vattnet och lämplig för olika paddlingsförhållanden.

Med praktiska lastutrymmen i både främre och bakre delen av sittbrunnen, rep längs sidorna och stabila handtag både fram och bak, är Explorer K2 designad för både bekvämlighet och funktionalitet. Den är tillverkad av slitstark vinyl och har en kapacitet på 180 kg, vilket gör den tillräckligt robust för att hantera två vuxna paddlare och deras utrustning.

Kajaken är enkel att både pumpa upp och tömma på luft tack vare den medföljande handpumpen och Bostonventilen, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som värdesätter bekvämlighet och snabb uppsättning. När den inte används kan den enkelt förvaras i den medföljande förvaringsväskan, vilket gör transport och förvaring problemfri.

Recensionerna på sidan är överväldigande positiva, med ett genomsnittsbetyg på 4,8 baserat på 25 recensioner. Kunderna uppskattar särskilt kajakens prisvärdhet, stabilitet och användarvänlighet. Många recensenter har uttryckt sin tillfredsställelse med hur enkel kajaken är att hantera, både på vattnet och när det gäller uppblåsning och förvaring.

Sammanfattningsvis är Intex Explorer K2 en utmärkt uppblåsbar kajak för dem som söker en pålitlig, bekväm och lättanvänd lösning för sina paddlingsäventyr. Dess kombination av stabilitet, komfort och användarvänliga funktioner gör den till ett populärt val för både nybörjare och erfarna paddlare.

 • Lastutrymme i både främre och bakre delen av sittbrunnen
 • Justerbara och uppblåsbara säten med ryggstöd för maximal komfort
 • Åror av aluminium, går att montera isär för smidig förvaring och transport
 • Rep längs sidorna, stabila handtag både fram och bak
 • Avtagbar kölskena och uppblåsbar bottenplatta för ökad stabilitet
 • Bostonventil gör kajaken lätt att både pumpa upp och tappa luft ur (handpump medföljer)
 • Material: slitstark vinyl
 • Levereras med två åror (2,18 meter långa)
 • Kapacitet: 180 kg
 • Mått, säte: cirka 40 x 40 cm
 • Mått (uppblåst): 312 x 91 x 50 cm
 • Mått (i förvaringsväska): 59,8 x 35,5 x 42,3 cm
 • Vikt (i förvaringsväska): 13,9 kg
 • Avsedd för vuxen, rekommenderas ej för barn under 8 år

5. Bestway Hydro-Force Ventura X2

Bestway Hydro-Force Ventura X2 tvåsitsig uppblåsbar kajak

Fördelar

Klarar upp till 200kg

Justerbara säten

Praktisk förvaringsväska i fören

Nackdelar

Tunga paddlar med små paddelblad

Last updated: 2024-04-17 04:14:02

Bestway Hydro-Force Ventura X2 är en tvåsitsig, uppblåsbar kajak som kombinerar bekvämlighet med äventyr, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill utforska sjöar och lugna floder tillsammans med en vän. Denna kajak är designad för att vara både stabil i vattnet och enkel att hantera, vilket gör den till en favorit bland paddlare som söker en smidig och användarvänlig lösning för sina utflykter.

Kajaken är utrustad med justerbara säten som garanterar komfort under längre paddlingsturer. Dessutom medföljer aluminiumåror som är både lätta och hållbara, vilket säkerställer en effektiv paddling. För ytterligare bekvämlighet finns det rep längs sidorna och praktiska handtag fram och bak, vilket gör det enkelt att få tag på kajaken om du skulle hamna i vattnet.

En av de mest uppskattade funktionerna med Ventura X2 är dess förvaringsmöjligheter. Med en praktisk förvaringsväska i fören och förvaringsfickor i sätena kan du enkelt ta med dig allt du behöver för en dag på vattnet. Kajaken har även två avtagbara kölskenor som bidrar till ökad stabilitet och styrförmåga, vilket är särskilt värdefullt i varierande vattenförhållanden.

Bestway Hydro-Force Ventura X2 är tillverkad av slitstark vinyl som är resistent mot både sol och saltvatten, vilket gör den till en hållbar följeslagare på dina äventyr. Med en kapacitet på 200 kg och mått på cirka 330 x 86 x 48 cm när den är uppblåst, erbjuder denna kajak gott om utrymme för två personer och deras utrustning.

Recensionerna på sidan är positiva, med ett genomsnittsbetyg på 4 baserat på 3 recensioner. Kunderna uppskattar särskilt kajakens stabilitet i vattnet och dess smidighet. Dock nämns att paddlarna som medföljer kan uppfattas som något korta och tunga, vilket är en punkt som potentiella köpare kan vilja överväga.

Trots detta är övergripande intrycket att Bestway Hydro-Force Ventura X2 erbjuder bra värde för pengarna, särskilt för dem som söker en prisvärd och pålitlig uppblåsbar kajak för avslappnade paddlingsturer.

Sammanfattningsvis är Bestway Hydro-Force Ventura X2 en utmärkt uppblåsbar kajak för dem som vill njuta av vattenäventyr med en vän. Dess kombination av användarvänlighet, komfort och stabilitet gör den till en attraktiv lösning för nybörjaren.

 • Fäste för åra på sidan av kajaken
 • Justerbara säten för ökad komfort, i sätena finns även förvaringsfack
 • Avtagbar förvaringsväska som lastutrymme i fören
 • Två avtagbara kölskenor för ökad stabilitet och styrförmåga
 • Kajaken har rep längs sidorna och handtag både fram och bak
 • Bostonventil gör kajaken lätt att både pumpa upp och tappa luft ur (handpump medföljer)
 • Levereras med två åror (2,18 meter långa) och två säten
 • Kapacitet: 200 kg
 • Mått (uppblåst): cirka 330 x 86 x 48 cm
 • Mått (i förvaringsväska): 60 x 37 x 20 cm
 • Vikt (i förvaringsväska): 15 kg
 • Material: slitstark vinyl som är resistent mot sol och saltvatten
 • Avsedd för vuxen, rekommenderas ej för barn under 8 år

Köpguide uppblåsbar kajak

Att köpa en uppblåsbar kajak kan vara ett utmärkt sätt att utforska vatten på ett flexibelt och bekvämt sätt. Uppblåsbara kajaker erbjuder många av de egenskaper som traditionella kajaker gör, men med den extra fördelen av att vara lättare att förvara och transportera.

Här är en köpguide för dig som funderar på att skaffa en uppblåsbar kajak med bra saker att tänka på:

1. Bestäm ditt användningsområde

 • Stilla turer: Om du planerar att använda kajaken för lugna vattendrag, som sjöar eller lugna floder, behöver du en stabil och lättmanövrerad modell.
 • Äventyr: För snabbare floder eller havspaddling, leta efter en kajak designad för tuffare förhållanden, med bättre styrka och hållbarhet.
 • Fiske: Det finns kajaker speciellt anpassade för fiske, med funktioner som fästen för fiskeutrustning och bekväma sittplatser för långa dagar. Dessa kajaker är oftast tillverkade i ett mer slitstarkt material för att klara vassa fiskekrokar och stenar.

2. Storlek och kapacitet

 • Enkel eller dubbel: Bestäm om du vill paddla ensam eller med en partner. Dubbla kajaker är större och tyngre men erbjuder plats för två personer och du får oftast plats med mer packning.
 • Vikt: Kontrollera kajakens vikt och dess maximala lastkapacitet för att säkerställa att den kan bära dig och din utrustning. De flesta uppblåsbara kajaker klarar personer upp till 100kg.
 • Storlek: Är du lång bör du kontrollera att du får plats i kajaken med utsträckta ben.

3. Material och konstruktion

 • PVC: Mest vanligt på grund av dess hållbarhet och prisvärdhet. Bra för de flesta rekreationella paddlare.
 • Vinyl: Starkare och mer UV-resistent än PVC, men ofta dyrare.

4. Uppblåsning och förvaring

 • Uppblåsningstid: Kontrollera hur lång tid det tar att blåsa upp kajaken och vilken typ av pump som rekommenderas. Oftast är inte pumparna som ingår så starka så det kan vara värt att köpa till en bättre pump.
 • Förvaring: Se till att du har tillräckligt med utrymme för att förvara kajaken när den inte används. Uppblåsbara kajaker är mer kompakta och lättare att förvara än hårda kajaker. Du kan enkel vika ihop den efter användning och transportera den inne i bilen. Även under vintersäsongen när kajaken inte används tar en uppblåsbar kajak mindre plats i garaget eller förrådet.

5. Tillbehör och funktioner

 • Paddel: Oftast är det paddeln som är dålig när man köper en uppblåsbar kajak. Vill du kunna trycka på och paddla lite snabbare så finns det risk att paddelbladen böjer sig. Fundera därför på om du ska köpa en annan paddel av högre kvalitet.
 • Sittplatser: Komforten i sittplatserna kan variera stort. Vissa modeller erbjuder justerbara och uppblåsbara säten. Se till att det finns tillräckligt med benutrymme.
 • Förvaringsutrymmen: Beroende på hur du tänkt använda din kajak så bör du fundera kring hur mycket utrustning du vill kunna ha med dig.

6. Pris och varumärke

 • Budget: Det finns uppblåsbara kajaker i olika prisklasser. Som så många gånger så får du oftast en bättre uppblåsbar kajak om du betalar lite mer. Men som nybörjare kan det räcka att börja med en enklare, billigare modell och sen byta upp sig om man får upp intresserat för att paddla kajak.
 • Varumärke: Gör research på varumärken och läs recensioner från andra paddlare för att hitta en tillverkare med gott rykte.

7. Säkerhet och underhåll

 • Säkerhetsutrustning: Alltid när man är på sjön ska man bära flytväst. Köp en flytväst som är anpassad för dig och din kroppstyp. Det finns speciella flytvästar för paddlare som oftast är lite kortare så att de inte är iväg när du paddlar.
 • Simkunnig: När du paddlar kajak och beger dig ut på vatten ska du vara simkunnig så att du kan simma i land om något skulle hända. Därför är de flesta uppblåsbara kajaker för personer över 8 år. Letar du efter en mer lämplig leksak för barn bör du titta på en gummibåt istället.
 • Underhåll: Rengör och torka din kajak ordentligt efter användning för att förlänga dess livslängd. Förvara den i en torr och sval plats. Undvik att utsätta kajaken för start solljus när den inte används.
Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.