Armpuffar barn – vilka armpuffar är bäst 2024

Foto av författare
Skriven av:
Sara Andersson
Uppdaterad senast:

Ett par armpuffar är inte bara en extra säkerhet till ditt barn när det badar utan är även ett ypperligt redskap för ditt barn att lära sig simma. Jag tycker du ska välja en armpuff med centrerat hål. Då får barnet ett bra läge i vattnet.

Jag har tittat på några av de vanligaste armpuffarna på marknaden och utsett det paret jag tycker är bäst.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Armpuffar barn bäst i test

Som småbarnsförälder har jag använt armpuffar eller simpuffar till mina barn åtskilliga år. Men vad gör en armpuff bra och vilken sort ska man välja? I detta tester guidar jag dig så att du kan hitta den bästa armpuffen för dig.

1. Aquarapid armpuffar till barn

Bästa armpuffarna 2024

Aquarapid armpuffar barn
Fördelar

Färgglad design för extra glädje och synlighet

Justerbara remmar för bra passform

Passar även det större barnet

Nackdelar

Går inte att få helt platta pågrund av skumgummit.

Last updated: 2024-07-13 03:51:45

Jag anser att armpuffarna från Aquarapid är det bästa armpuffen på marknaden. Armpuffen består av plastad skumgummi för ännu bättre säkerhet och ger barnet en bra position i vattnet. Den är lätt att ta på och av och blåsa upp. Den sitter bra runt armen utan att skava.

Aquarapid armpuffar för barn passar barn från ca 8 månader till 6 år. Armpuffarna klarar av vikt upp till 30 kg och innermåttet på armpuffen är ouppblåst 20 cm. Armpuffen finns i färgerna grön, röd, rosa och gul.

Aquarapid är tillverkad i PVC och är fri från ftalater. Armpuffarna är CE-märkta.

1. Skruttenringen armpuffar, originalet

Skruttenringen armpuffar, originalet gröna
Fördelar

Utvecklade för att skapa ett bra simläge

Anpassat material som inte skaver

Lätt att ta på och blåsa upp

Passar bättre på det mindre barnet

Nackdelar

Dyraste armpuffen men också en av dem med högst kvalité

Skruttenringen är en gedigen armpuff för barn gjord av högsta kvalité. Dessa armringar håller en mycket hög nivå tack vare dubbelsvetsade skarvar och CE-märkt material. Jag tycker detta är den bästa armpuffen för barn på marknaden idag.

Det som jag framförallt gillar med Skruttenringen armpuff är att barnet har en bra rörelsefrihet och att det får ett bra simläge i vattnet.

Skruttenringen är behagliga för barnet att bära och skarvarna är mjuka så att barnet inte river sig på dem eller så de inte skaver när barnet badar.

Armpuffarna har en storlek som passar barn från cirka 6 månader. Max omkrets på barnets arm är cirka 19 cm.

Skruttenringen armpuff finns i färgerna grön, gul och rosa.

3. Swimpy armpuffar barn

Swimpy Armpuffar barn original

Fördelar

Finns för både 0-2 och 2-6 år

Håller barnet i en upprätt position

Dubbla luftkammare för ökad säkerhet

Nackdelar

Glider av lätt ibland

Dessa armpuffar från Swimpy finns i två olika storlekar, antingen för 0-2 år och 0-15 kg eller 2-6 år och 15-30 kg.

Swimpfy armpuffar är designade för att hålla barnet i en upprätt position. Armpuffarna har dubbla luftkammare och säkerhetsventiler för att förhindra luftläckage. Materialet är behagligt och sömmarna skaver inte.

Jag upplever att barnet har bra rörelsefrihet i armpuffarna. De skaver inte men upplevde ibland att de lätt kanade ner.

4. Liewood Shirley Armpuffar Randiga

Liewood armpuff barn randiga

Fördelar

Snygga!

Finns i olika färger

Nackdelar

Har en tendens att snurra på armen

Dessa armpuffar från Liewood är i alla fall de snyggaste armpuffarna man kan få tag på! Nu är ju inte utseende allt men för den modemedvetna föräldern är det ett bra val.

Jag tycker Liewood armpuffar gör sin uppgift men jag föredrar armpuffar där armen är centrerad och där man får flytkraft från alla håll.

Armpuffarna är tillverkade i 100% hållbar PVC plast och rekommenderas för barn mellan 15-30 kg.

5. Marvel Spider-Man Armpuffar

Marvel Spider-Man Armpuffar barn

Fördelar

Snyggt motiv!

Håller barnet flytande

Nackdelar

Svåra att få på

Inte samma ergonomi som bättre armpuffar

Dessa armpuffar pryds med alla grabbars idol Spindelmannen! Jag kom ihåg när min pojk fick dessa armpuffarna. Han tyckte dem var super häftiga och ville ha dem på sig hela tiden, även när han inte badade.

Detta kanske inte är de bästa armpuffarna. Men dem fungerar och det är lättare att få sitt barn att använda puffar om det är ett par som hen gillar. Finns även med Disneyprinsessor eller med Mimmi Pigg.

Dessa armringarna får användas av barn mellan 3 och 6 år.

6. Konges Slöjd Armpuffar Shell

Konges slöjd armpuffar snäckformade cherry
Fördelar

Söta armpuffar i form av en snäcka

Håller barnet flytande

Skyddad ventil

Nackdelar

Inte flytkraft runt hela armringen

Detta är en jättefin armpuff från Konges Slöjd. Den har en form av en snäcka och passar perfekt för varma dagar vid poolen eller på stranden.

Armpuffen från Kones Slöjd rekommenderas för barn mellan 3-6år och upp till max 30 kg.

Armpuffarna är tillverkade av 100% PVC och är ftalatfri.

Köpguide armpuffar till barn

OBS! Armpuffar eller armringar är ej att räknas som en säkerhetsprodukt. Det är ingen ersättning till en flytväst och barn ska ALLTID övervakas när de är i eller i närheten av vatten.

Armpuffar hjälper barnet att hålla sig uppe samtidigt som det ger det full rörelsefrihet. Det finns många olika varianter av armpuffar på marknaden och inte alltid lätt att veta vilka man ska välja.

Jag har själv avverkat ett par armpuffar till mina barn genom åren. Från början var det varianten som var triangelformad men jag upplevde att dessa snurrade sig och inte satt speciellt bra på armen. Jag tyckte inte heller att barnet hade en bra position i vattnet.

Nu använder jag uteslutande armpuffar med ett centrerat hål. Denna typ av armpuff har flytkraft runt hela armen, de sitter bra på armen och de är inte i vägen för barnets framfart i vattnet eller på land.

När kan man börja med armpuffar till barn?

Det finns armpuffar i alla åldrar, från 0 år och upp till 6 år. Det viktiga är att barnet kan hålla uppe huvudet själv. Viktigt att tänka på är att armpuffar är ingen garanterad säkerhet utan ni ska alltid ha koll på ert barn när det är i eller i närheten av vatten.

När barnet har blivit större och fått bättre säkerhet i vattnet finns det andra flyktredskap som simväst eller hajfena att tillgå. Titta gärna på bästa badleksaker till poolen för inspiration.

Vad ska man tänka på när man ska använda armpuffar?

När ni använder armpuffar ta ni alltid på puffen på armen innan ni blåser upp den. En armpuff blåser ni enkelt upp med munnen. På samma sätt tar ni ut luften ur armpuffen när barnet inte längre ska använda den. Även om barnet använder armpuffar ska det aldrig bada djupare än det bottnar.

Armpuffar får absolut inte lämnas i direkt solljus eller hög värme då riskerar svetsningarna att smälta i solen.

De flesta av våra armpuffar har gått sönder för att barnet har bitit på ventilen. Försök få barnet att undvika bita i armringen. Var även försiktig när ni handskas med dem och undvik att dra dem på marken eller använda dem på andra sätt än vad de är tänkta till.

Armpuffar ska heller inte användas vid åk i rutschkanor. Hopp ner i vattnet kan orsaka att armkudden glider av och går sönder i svetsningarna på grund av trycket från vattnet.

FAQ Armpuffar barn – vanliga frågor och svar

Är armpuffar bra?

Armpuffar är ett bra hjälpmedel för att barnet ska känna sig tryggt i vattnet. Armpuffar kan hjälpa barnet att hitta ett bra vattenläge för att längre fram lära sig simma.

Använda armpuffar eller simväst?

Armpuffar ger det ovana barnet ett bra stöd i armhålorna när det befinner sig i vattnet. När barnet är mer bekvämt med att vara i vattnet kan en simväst ge det mer rörelsefrihet.

Foto av författare
Om författaren
Sara Andersson
Stort intresse för bad och vattenlek. Gammal simmare som idag gärna kallabadar och leker i poolen med barnen.